WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Verhuizen in eigen huis

Een nieuw gezinslid op komst of gewoon ruimtegebrek? Je kunt natuurlijk verhuizen, maar de huidige woningmarkt maakt dit erg lastig. Kijk daarom eens naar andere opties. Bijvoorbeeld  verbouwen of verhuizen in eigen huis. Je kunt dit grootscheeps aanpakken of low-budget houden. Hier een aantal tips!

opbergkastcompacte badkamerverhuizen in eigen huis

Om je eigen droomhuis te realiseren moet je eerst weten wat je wilt veranderen. Ben je niet tevreden met de indeling van je huis? Pak de badkamer, de keuken of een slaapkamer aan. Heb je meer ruimte nodig? Creëer dan een uitbouw, aanbouw of dakkapel. Of begin eens met opruimen! Je zult je verbazen over het effect van zo’n kleine verandering.

Badkamer

Het verbouwen van je eigen huis hoeft niet altijd door specialisten uitgevoerd te worden. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk zelf het sloopwerk in de badkamer doen. Ben je van plan om de badkamer zelf aan te pakken? Doe dan inspiratie op door voorbeelden in Wooninspiratie.

Keuken

Keukens zijn behoorlijk prijzig. Zorg er daarom voor dat je genoeg research hebt gedaan naar jouw ideale droomkeuken! In Wooninspiratie kun je inspiratie op doen voor jouw perfecte keuken.

(Slaap)kamers

Een extra kamer nodig? Plaats een tussenwand. Maak van de zolder bijvoorbeeld twee kamers en voeg een dakkapel toe voor meer licht en ruimte. Voor extra ruimte kun je een muur ook weghalen. Controleer wel of dit geen draagmuur is. Kastruimte kan worden gecreëerd door het plaatsen van een vaste wandkast. En houd je van afwisseling? Ruil om de zoveel tijd van kamer. Laat iedereen in huis bijvoorbeeld elke vijf jaar een kamer opschuiven.

Low budget

Wil je niet teveel uitgeven en weinig moeite doen? Verander dan van inrichting. Met een nieuw likje verf op de muur krijg je een compleet ander interieur. Of verf het plafond, de deuren en de kozijnen. Het is heus niet nodig om alle meubels te vernieuwen. Een nieuwe eyecatcher is al genoeg. Koop bijvoorbeeld die mooie lounge chair waar je altijd al van hebt gedroomd. Of vul je interieur aan met nieuwe accessoires.

Bron: Stijlidee

nog meer: wooninspiratie