WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Verftechnieken: schoolbordverf aanbrengen doe je zo!

Met verf kun je veel meer dan een object een kleur geven. Er bestaan verschillende verftechnieken waarmee je een muur of meubelstuk een speciaal effect geeft. Met schoolbordverf kun je snel een speels effect creëeren. In de video laten we je zien hoe je zelf eenvoudig schoolbordenverf aanbrengt op bijvoorbeeld een kast.Verftechnieken: schoolbordverf

Sjabloontechniek

In de video laat Corine Boon je stap voor stap zien hoe je zelf aan de slag kunt met schoolbordenverf.

Nodig

• Histor Perfect Base Grondverf Acryl
• schuurpapier
• roller
• verfbak
• krijtjes
• Schoolbordenverf (Histor schoolbordenverf is te mengen in 1250 Histor kleuren)

Stap 1 Twee lagen

Zet het oppervlak eerst in de grondverf. Breng als het droog is de schoolbordverf aan. Verdeel de verf gelijkmatig met een roller of grote kwast. Laat drogen en breng een tweede laag aan en laat opnieuw drogen.

Stap 2 Creatief met krijt

Als de verf droog is, kun je aan de slag met schoolkrijt. Teken bijvoorbeeld een leuke illustratie of tekst op het meubel. In de kinderkamer is bijvoorbeeld een boom van schoolbordverf op de muur erg leuk.

Stap 3 Eindresultaat

Genoeg van je creatieve uitspatting? Gewoon uitvegen en een nieuwe illustratie tekenen. Zo heb je telkens een andere eyecatcher en de schoolbordenverf geeft een extra matte uitstraling.

Instructievideo’s verftechnieken

In onze instructievideo’s laten we je een aantal verftechnieken zien, waaronder sjabloontechniek, sponstechniek en geometrische patronen. Bekijk alle video’s op onze videopagina.

 

nog meer: wooninspiratie