WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Verftechnieken: brocante look

Met verf kun je veel meer dan een object een kleur geven. Er bestaan verschillende verftechnieken waarmee je een muur of meubelstuk een speciaal effect geeft. Met behulp van behanglijm en schuurpapier kun je bijvoorbeeld een kast eenvoudig een oude brocante look geven. In de video leggen we je stap voor stap uit hoe je zelf aan de slag kunt met deze brocante verftechniek.Verftechnieken: brocante look

Marmereffect

In de video laat Corine Boon je stap voor stap zien hoe je zelf aan de slag kunt met de brocante techniek.

Nodig

  • Histor Perfect Base Grondverf Acryl
  • schuurpapier
  • Perfect Finish Acryl lak (Boei en Doordrongen)
  • borsteltje
  • rollers
  • verfbakjes
  • platte kwast

Werkwijze

Stap 1
Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.

Stap 2
Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij grijze grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.

Stap 3
Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.

Stap 4
Schilder met een rollertje het meubel in de kleur Boei.

Stap 5
Volgende stap is het aanbrengen van de ‘slijtageplekken’, dit doen we met behanglijm. Als de lak uit de vorige stap droog is, breng dan met een platte kwast behanglijm aan op de randen van de deurtjes (waar je ze beetpakt om te openen), het bovenblad en de onderkant van de poten. Het gaat daarbij om kleine oppervlaktes

Stap 6
Schilder meteen daarna het kastje in zijn geheel met Doordrongen. Je zult zien dat de verf niet goed hecht op de behanglijm waardoor een sleets effect ontstaat.

Stap 7
Voor de final touch gebruik je een iets grover schuurpapiertje om het geheel nog ouder te laten lijken.

nog meer: wooninspiratie