WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Je mooiste foto achter… of nee: óp het behang

Wil je echt een bijzondere muur in huis, dan kun je dat doen met fotobehang. Koop het kant-en-klaar of laat het maken van een van je eigen favoriete foto’s.

Fotobehang kopen

Er zijn heel veel mooie kant-en-klare rollen fotobehang. Wat denk je van een tropisch strand of juist een leuke espresso print in de eetkamer. Een mooie collectie fotobehang vind je in de vtwonen shop. Daar vind je bijvoorbeeld behang met de eiffeltoren, tropische oorden, vrolijke bloemen of abstracte patronen. Alles is mogelijk!

Fotobehang maken

Het is mogelijk om van die ene bijzondere foto behang te maken. Je kunt je eigen foto bij veel bedrijven laten afdrukken op behang. Dit kan bijvoorbeeld bij Hema. Zorg dan wel dat je foto van hoge kwaliteit is, zodat hij op zo’n groot formaat afgedrukt kan worden.

Bevestigen van fotobehang

Het opplakken gaat in principe hetzelfde als normaal behang. Je moet natuurlijk wel goed opletten dat de foto mooi doorloopt. Bedekt het fotobehang niet één volledige muur? Ga uit van het midden van je muur en zorg dat je middelste baan daar begint. Hierna doe je de buitenste banen. Je kunt de rest van de muur verven met een tint uit het behang voor een zachte overgang. Nog meer weten over behang, kijk dan in ons dossier “Help, ik ga behangen!”.

Kalender behang

Je kunt natuurlijk heel veel leuke dingen doen met fotobehang. Wat denk je bijvoorbeeld van het kalender behang op onderstaande foto? Maak een foto van een willekeurige kalender en laat daarvan behang maken. Opplakken en je bent klaar voor een jaar! Of plak eens fotobehang op de de de wc, laat je creativiteit de vrije loop.

Kalender fotobehang

Voor kinderen

Wat dacht je van behang van een mooie foto in de kinderkamer? Kinderen zullen het geweldig vinden! In de vtwonen shop vind je veel behang speciaal voor kinderen, bijvoorbeeld met mooie sprookjes. Ideaal in een themakamer.

Voor meer behanginspiratie kun je verder kijken op vtwonen.

Bron: vtwonen januari 2011 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Frans Uyterlinde

nog meer: wooninspiratie