WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Lekker kalken met kalkverf!

Kalkverf is een natuurlijke verf met een onregelmatige, authentieke uitstraling. Het is een minerale verf en is niet egaal. Het is alleen geschikt voor binnen kan verkleuren. Daardoor heeft het een extra natuurlijke uitstraling.

kalkverf

Kalkverf kiezen?

Het is alleen geschikt voor binnen en hecht op (kalk)pleister, cementpleister, zuigende natuursteen of een andere minerale ondergrond. Het geeft een niet egaal effect op de muur. Door invloed van temperatuur, ondergrond en luchtvochtigheid kan het verkleuren.

Kalkmatte verf

Kalkverf poedert vaak en je kunt het niet afnemen met een doek. Vandaar dat Flexa in haar Pure collectie een kalkmatte muurverf heeft zitten die deze nadelige eigenschappen niet heeft, maar wel de authentieke uitstraling van kalkverf behoudt. Kalkverf geeft een stijlvolle sfeer aan het interieur. Lees meer over de kalkmatte muurverf.

Krijtverf

Kalkverf wordt weleens verward met krijtverf. Krijtverf is net als kalkverf gemaakt met natuurlijke pigmenten. Het heeft echter een matte, poederachtige uitstraling door de toevoeging van krijt. Deze verf kan op meerdere ondergronden worden aangebracht, ook op meubels en is bovendien geschikt voor buiten. Het resultaat met krijtverf is egaler en je kunt er natuurlijk op krijten! Meer over krijtverf lees je hier.

nog meer: wooninspiratie