WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Van villa naar ‘bunker’: Tilburg in shock om nieuwe huis Guus Meeuwis

In 2018 kocht Guus Meeuwis een 103 jaar oud landhuis in Tilburg. Dat er hier en daar wat opgeknapt en verbouwd zou worden, lag in de lijn der verwachting. Maar dat het hele huis met de grond gelijk werd gemaakt om plaats te maken voor een ‘nucleaire bunker’? Nee, dat had niemand verwacht. 

Guus Meeuwis met vriendin Manon Meijers

Ophef

De sloop van de 103 jaar oude villa ging al niet zonder slag of stoot, en het eindresultaat maakt dit zeker niet goed. Claudia Emmen plaatste dinsdag een Tweet met foto’s van de gesloopte villa en de nieuwe woning en daarna regende het reacties.

Gedrocht

De meeste mensen zijn niet te spreken over het resultaat. “Onbegrijpelijk dit. Het is een bunker zonder licht”, zegt iemand. En: “Hoe kan de gemeente in vredesnaam goedkeuren dat een 103 jaar oud pand in goede staat tegen de vlakte gaat voor dit gedrocht?”. De vergelijking met een crematorium, mausoleum en bunker valt ook veelvuldig.

Voor & na

Deze video trok Guus Meeuwis en vriendin Manon Meijers eerder dit jaar over de streep:

Zo ziet het nieuwe stulpje waar Guus en Manon gaan samenwonen er nu uit. De tweet van Claudia heeft inmiddels ruim 1000 reacties en 3000 likes gekregen. Het management van Guus Meeuwis wilde niet reageren.

Meer huizen bekijken? Bekijk hier al onze vtwonen binnenkijkers.

nog meer: wooninspiratie