WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Van schets naar droomhuis

Als je een nieuwbouwhuis gaat of laat bouwen, ben je nog niet direct bezig met de inrichting. Toch is dat in deze fase minstens zo belangrijk en daarom geven wij tips waar je bij het ontwerp al over na kunt denken voor straks. (in samenwerking met SelektHuis)

Deel het praktisch in

Stiekem droom je al wekenlang over die mooie bank, de bijpassende gordijnen en het kriebelzachte vloerkleed voor in de woonkamer. Met andere woorden; de inrichting is in je hoofd al af. Houd die gedachten vast, want die helpen je keuzes maken over de indeling van de leefruimtes. Wil je heerlijk wakker worden met de ochtendzon op je snoet of voel je graag ’s avonds de laatste zonnestralen tijdens het kokkerellen? SelektHuis biedt een helpende hand bij dit soort gedachten. Zij kunnen namelijk al dit soort wensen vertalen naar een eerste schetsontwerp.

Maak een lichtplan

Een lastig, maar oh zo belangrijk onderdeel is de verlichting. Maak een gedegen lichtplan waarbij je nadenkt over waar de eettafel komt, de tv staat, waar de zon naar binnen schijnt en waar je straks in slaap valt. Weet waar je spotjes wilt plaatsen zodat je straks niet in het duister tevergeefs naar lichtknopjes tast. Ook minder voor de hand liggende opties komen zo aan bod: waar wil je straks je telefoon en ipad opladen? Hoeveel stopcontacten heb je nodig (voor alle keukenmachines) in de keuken? Ook hierbij is het handig je te laten informeren door ervaren adviseurs.

Opbergen maar

Minstens net zo belangrijk om over na te denken is: Waar laat ik al mijn spullen? Oftewel; waar creëer je opbergruimte? Koop je voor iedere kamer een grote wandkast of speel je het slim en laat je inbouwkasten plaatsen? Houd daar nu al rekening mee in verband met de muurdikte en de grootte van de kamers.

De zolder op

Last but not least, vergeet de zolder niet! De vliering is gek genoeg vaak de plek waar pas naar omgekeken wordt wanneer het huis af is. Terwijl je juist in de ontwerpfase de mogelijkheid hebt om deze ruimte goed te benutten. Wil je een dakkapel plaatsen? Wordt het een slaap- of studiekamer of gaat het om extra opbergruimte? Spreek je plannen uit, zodat je er straks daadwerkelijk de vruchten van plukt.

Ga goed van start

Om op jouw kavel het huis van je dromen te kunnen bouwen, is het slim om in de beginfase al wat hulp in te schakelen. SelektHuis kan al jouw wensen vertalen naar een 3D model van het ontwerp. Zo kun je direct ervaren hoe jouw woonstijl en interieur er uit komt te zien! Als bouwbedrijf realiseren ze het gehele traject van schets naar droomhuis. Zij verzorgen dus het advies vanaf het prille begin tot het overhandigen van de voordeursleutel. Ga samen met SelektHuis om de tekentafel voor het realiseren van jouw nieuwe droomhuis.

Bron: in samenwerking met SelektHuis

 

nog meer: wooninspiratie