WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Uurtje vooruit: de mooiste klokken om in huis te halen

Zoals het klokje thuis tikt… Nu we allemaal standaard een telefoon op zak hebben, is een klok in huis niet meer zo belangrijk als vroeger. Toch kan het echt een toevoeging zijn aan het interieur. Naast hun praktische functie, zijn deze klokken ook gewoon mooimakers voor de muren.

Klokje, klokje aan de wand

Een klok vind je meestal terug aan de muur. Ga voor een mooi model dat in het oog springt. Match hem met accessoires die je al hebt of – als je wilt dat de klok echt van de muur afspat – zorg voor een groot contrast tussen de muurkleur en de klok zelf. Daarmee wordt ie bijna automatisch een statement.

Klokken zijn er in allerlei stijlen, dus de kans dat je er niet eentje vindt die bij je past, is maar klein. Met materialen als beton en metaal haal je een industriële look in huis. Voor een natuurlijke look kies je voor natuurlijke materialen kiezen zoals steen of hout. Heb je een modern interieur? Ga dan voor een strak afgewerkte klok in neutrale kleuren. 

Hang de klok op een opvallende plek in huis en zorg voor een duidelijk zicht. Hang er bijvoorbeeld geen hangplant voor. En zorg dat de klok vanuit verschillende hoeken in de kamer zichtbaar is. Wel zo handig als je de tijd even snel moet checken. Ook voor je gasten!

LEES OOK
Waar hang ik m’n hangplant?

Tafelgast

Je hebt tegenwoordig ook prachtige klokken in kleinere formaten. Deze zijn perfect in te zetten als een fijn accessoire in huis. Zet hem op tafel, op je werkplek of op het aanrecht om altijd bij de tijd te zijn.  

LEES OOK
De beste tips voor een goede werkplek inrichting

Wakker worden

Steeds minder mensen gebruiken nog een ouderwetse wekker. Toch zijn ze nog best handig in gebruik en een leuke toevoeging op het nachtkastje. Als je voor zo’n exemplaar zoals hieronder kiest, dan is nog eens leuk wakker worden. 

nog meer: wooninspiratie