WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zomerkriebels: wij verhuizen naar de tuin!

Als het lekker weer is pakken we alles in en verhuizen we naar de tuin. Met meerdere hoekjes, genieten we van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat van het buitenleven. Het enige wat we doen, is opstaan en onszelf naar de volgende lounge bestemming in de tuin verplaatsen. En misschien, heel misschien, blijven we zelfs buiten slapen.

Goed begin

Een goed ontbijt is de perfecte basis voor je dag. En met een gezellig gedekte tafel begin je de dag zelfs met een klein feestje. Versier de ontbijttafel met een tafelkleed en servies in frisse, zomerse kleuren. Voeg zelf een botanische sfeer toe met planten in potten, verse bloemen en een leuk bloemetjesgordijn.Vergeet je ook de afgebakken broodjes en een glaasje versgeperst sap niet; goedemorgen!

bloemetjesgordijn-groen-diy

Afkoelen!

In de middaguren schijnt de zon het felst en daarom mag een schaduwplek niet ontbreken. Met een tropische schutting van bamboe krijgt je tuin niet alleen een exotisch tintje, maar zit je sfeervol beschut. Vergeet je ook niet af en toe af te koelen? Met een houten tube koel je af in luxe. En is het toch nog te koud buiten? Dan dient dit bad gewoon als hottub. Een kleedje ernaast en het lijkt net alsof je in een oosterse hammam bent belandt. En dat gewoon in de achtertuin!

tuin hottub kledingrek

Kokkerellen in de buitenlucht

De avond beginnen we met een heerlijk buitendiner uit eigen buitenkeuken. Buitenkeukens heb je in allerlei soorten en maten; groot of klein en van op en top luxe tot aan eenvoudige tafelbarbecues. Hang kruiden in potten aan oude lepels aan de schutting, zo heb je alles bij de hand tijdens het kokkerellen. Om te voorkomen dat je buitenkeuken druk oogt, kun je je houden aan één kleurpalet. Met zwart en hout als basis springen de zomerse kleuren van fruit en groentes er echt uit. Zo wordt je buitenkeuken een echte ‘buiten woonkeuken’.

buitenkeuken

Haardvuur & marshmallows

We sluiten de dag af rondom het vuur, want wat zijn zwoele zomeravonden toch fantastisch. Buitenhaard aan, marshmallows erbij en genieten maar. En koelt het toch af ’s avonds, pak dan een warm vest en plaid erbij en je kunt zo lang blijven zitten als je wilt. Word het warme chocolademelk of toch een cocktail?

buitenhaard

De mooiste producten voor het buitenleven

shopping buitenleven

Bron: 1. vtwonen 05-2016 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Liza Wassenaar – 2. vtwonen 06-2015 | Fotografie Alexander van Berge | Stylist Cleo Scheulderman – 3. vtwonen zelf aan de slag aflevering 3 | Fotografie Barbara Kieboom | Make-over door: Leonie Mooren  -4. vtwonen 05-2014 | Fotografie Dennis Brandsma | Stylist Fietje Bruijn

nog meer: wooninspiratie