WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit zijn de voordelen van een overkapping aan huis

Een veranda brengt buiten naar binnen én binnen naar buiten. Het levert je ook nog eens flink wat extra woonoppervlakte op. Overweeg jij om een overkapping aan huis te nemen? Wij vertellen je er alles over.

tuin inspiratie veranda
veranda tuinkamer open pui Verasol

De voordelen van een veranda

Zoals we al zeiden: met een veranda win je extra vierkante meters. Dat is eigenlijk al reden genoeg om een aanbouw te nemen, maar een overkapping aan huis heeft nog veel meer voordelen. Zo kan de waarde van een woning enorm stijgen én werkt het isolerend. Hallo energiebesparing! Een ander groot voordeel is natuurlijk dat je áltijd van je tuin kunt genieten. Weer of geen weer: op je veranda is het altijd knus en warm.

Lesje veranda stylen

Ook fijn aan een veranda: je hebt nóg meer ruimte om te stylen! Zo kun je de stijl uit je huis helemaal doorvoeren naar buiten. Stem daarbij materiaal en kleuren op elkaar af om één geheel te creëren. Een houten vlonder is bijvoorbeeld een goede verlenging van een houten vloer en tegels kunnen zowel binnen als buiten. Liever geen nieuwe vloer, maar wel eenheid? Met een groot vloerkleed in dezelfde tint krijg je dit effect ook. 

tuin inspiratie overkapping
Zwarte veranda gestyled met houten eettafel en groene stoelen

Zelf een overkapping maken

Zelf een overkapping maken is niet zo moeilijk als het lijkt. Het kost misschien meer tijd dan wanneer een professional het doet, maar het bespaart veel geld en je kunt het volledig naar eigen smaak maken. Zo wordt de veranda jouw favoriete plek in huis.

Ook leuk: zelf een houten pergola maken voor in de tuin.

De beste dakbedekking voor een veranda

Goed, die veranda komt er. Maar wat voor dakbedekking kies je? Er zijn veel mogelijkheden: van een glazen dak tot een kunststof dak of zelfs zonnepanelen. Wij zijn fan van een glazen dak, vanwege de mooie lichtinval. Ook is het een duurzame keuze. Kunststof is voordeliger dan glas en makkelijker te bewerken. Houd je van een efficiënte oplossing? Plaats dan zonnepanelen op het dak, verdien je de kosten vanzelf weer terug!

nog meer: wooninspiratie