WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Trotse dakraambezitter? Waarom op tijd vervangen belangrijk is

Zeeën van licht, een gezond binnenklimaat, besparen op de energierekening: de voordelen van dakramen in huis zijn eindeloos. En dakraambezitters weten dit natuurlijk allang. 6 redenen waarom je dat oude dakraam, nog voor de herfst zijn intrede doet, wilt laten vervangen.  

In samenwerking met Velux

vtwonen-velux-dakramen-werkruimte-thuis

1. Lekker besparen

Dakramen zijn een betaalbare oplossing om de energierekening structureel omlaag te krijgen. Maar, dan is het wél belangrijk dat die dakramen in goede staat zijn. In een woning die niet goed geïsoleerd is, gaat onnodig energie verloren. Denk aan de zolder: dakramen van 30 jaar of ouder, kun je het best laten vervangen. Zo’n nieuw dakraam isoleert tot wel drie keer beter dan de oude variant. Je kunt je vast voorstellen welk effect dat heeft… Hallo lagere energierekening!

2. Supersnel klaar

We horen je denken: ‘Dat gaat veel tijd kosten. En dan ook nog al die rommel…’. Dat valt gelukkig mee. Een enkel dakraam kan al binnen 4 uur vervangen worden. Velux heeft daar handige montagepartners voor – die alle rommel ook nog eens netjes meenemen. Kleine kanttekening: als de dakconstructie aangepast moet worden, duurt het wat langer.

3. Meer daglicht = betere concentratie

Zo’n oud dakraam vervangen heeft nog meer voordelen. Grote kans dat je nu al geniet van heerlijk veel daglicht in huis (of op zolder, in de slaapkamer). Wist je dat met nieuwe dakramen, er nog eens 18 procent meer daglicht binnenkomt? Dat komt omdat ze een groter glasoppervlak hebben. En wij zijn van mening: van daglicht kun je nóóit genoeg hebben. Velux heeft daar allerlei slimme oplossingen voor bedacht. Kies je voor dakramen met koppelgootstukken, dan kunnen de ramen direct naast elkaar of boven elkaar gemonteerd worden. Fijn, want dat betekent niet alleen nog meer daglicht en frisse lucht, maar ook een mooier uitzicht naar buiten.

4. Betere ventilatie

Een goed geventileerd huis is ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Het is zo simpel: een fris huis staat gelijk aan een fris hoofd. De ingrediënten hiervoor zijn: een aangename temperatuur (niet te warm maar zeker ook niet te koud) en voldoende frisse lucht. Elke dag een halfuurtje de ramen openzetten is niet voldoende. Wat wel werkt: 24 uur per dag de lucht zuiveren. Een oplossing daarvoor brengt Velux met Velux Active. Dit systeem heeft slimme sensoren die continue de temperatuur, CO2 (koolstofdioxide) én de luchtvochtigheid in je huis meten en indien nodig automatisch je dakramen bedienen. Zit je op een terras en bedenk je opeens dat het huis nu aan het opwarmen is? Dit systeem opent of sluit de dakramen en buitenzonweringen automatisch. En ben je op je werk als het ineens keihard begint te regenen? Dan zorgt de regensensor dat de dakramen op tijd dichtgaan. Easy does it!

5. Minder lawaai

Een nieuw dakraam met geluid reducerende beglazing zorgt voor betere isolatie en dus minder lawaai. En minder lawaai in huis zorgt weer voor meer wooncomfort. Zo blijven omgevingsgeluiden lekker waar ze horen: buiten. Is het koud of waait het hard? Dan is beglazing met een hoge thermische isolatie een slimme keuze. Kortom: er is een dakraam voor iedereen.

Velux-dakramen-vervangen-1

6. Slimme extra’s

Altijd fijn als huishoudelijke apparaten of onderdelen voor zichzelf denken. Het openen of sluiten van de elektrische dakramen, ventilatie op basis van sensoren (ofwel: altijd de perfecte temperatuur in huis) en een app om dit alles eenvoudig vanaf je smartphone te regelen: Velux snapt dat dit ons leven makkelijker maakt.

Meer weten over alle mogelijkheden om je oude dakraam te laten vervangen? Ontdek het op de website van Velux.

nog meer: wooninspiratie