WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tips & tricks voor Instagram

Instagram is een van de bekendste sociale netwerken van deze tijd. Dagelijks delen 400 miljoen gebruikers hun foto’s en video’s met de rest van de wereld. Door al die gebruikers is het soms lastig om op te vallen. Met onze tips & tricks haal je het beste uit jouw Instagram account. 
fotocamera Instagram

1. Gebruik het raster voor goede, rechte foto’s

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar een rechte foto is belangrijker dan je denkt. Instagram heeft daar een handige tool voor: het raster (grid). Je activeert het raster met het blauwe raster-pictogram naast de voorbeeldweergave. Ook de positie van het te fotograferen object is belangrijk. Via de lijnen van het raster van Instagram kun je de regel van derde toepassen. De snijpunten van die lijnen zijn de plekken waar we direct naar kijken. Probeer daarom op een van deze punten het belangrijkste object van je foto vast te leggen. Zo maak je de foto interessant voor je kijkers!

2. Groter bereik met hashtags

Door hashtags, zoals #interieur, toe te voegen aan je foto kunnen andere gebruikers jouw foto vinden op Instagram. Mensen die op specifieke hashtags zoeken, zijn geïnteresseerd in dat onderwerp. Als jouw foto over dat onderwerp gaat, is er kans dat ze jou gaan volgen.Voeg daarom passende hashtags, die niet vaak gebruikt worden, toe aan je foto’s. Anders valt je foto niet meer op in de hashtag massa. Wel belangrijk bij hashtags: plaats er niet te veel! Dit werkt afschrikwekkend. Tussen de 2 en de 8 is voldoende.

3. Bewerk eerst je foto’s

Bewerk je foto voordat je deze upload naar Instagram. Zo voorkom je dat net de mooie stukjes van je foto worden afgesneden. Met apps als Whitagram (Apple) en No Crop (Android) hoef je niet per se een vierkante foto te maken, maar kun je ook voor een langwerpige of liggende foto kiezen. Met deze apps kun je namelijk een wit kader rondom iedere foto plaatsen. Dit geeft ook een mooi effect op je profieloverzicht. Een foto bijsnijden is nu verleden tijd!

Leukste Instagram accounts

Op het gebied van interieur zijn er veel inspirerende Instagram accounts. Wij zetten er 6 voor je op een rijtje.

1. Luluandgeorgina
Lulu & Georgina zijn pioniers op het gebied van design in Los Angeles. Hun Instagram-account staat vol met kleurrijke items en interieurs.  Een account om blij van te worden!

2. Lisannevandeklift
Lisanne van de Klift is een Nederlandse interieurblogger. Haar Instagram account is een inspirerende plek, met veel groen, kleur en natuurlijke materialen. Een Instagram account waarvan je gelijk zin krijgt om je eigen interieur onder handen te nemen.

3. Stylismoblog
Houd je van strakke interieurs, met veel gebruik van zwart- en wit? Dan moet je zeker een kijkje nemen op het Instagram-account van de Noorse blogger Nina Holst (stylismoblog).

4. Frustilista
Jenny Hjalmarson Boldsen is een mode- en interieurstylist uit Zweden. Op haar Instagram-account Frustilista deelt ze inspirerende foto’s en quotes met een zomers tintje.

5. Femkeido
Femke Dekker is een Nederlandse interieurdesigner, stylist en blogger. Haar Instagram-account Femkeido staat vol interieurideeën en ze geeft een kijkje in haar eigen huis en leven. Wist je dat wij ook bij Femke mochten binnenkijken?

6. Saramedinalind
De Zweedse Sara Medina Lind heeft al een heel cv opgebouwd. Ze is namelijk designer, creative director, fotograaf en art director! Haar prachtige portfolio is te zien op haar Instagram account. Wat vooral opvalt zijn de kwalitatieve foto’s van lichte, basic interieurs.

Bron: vtwonen 08-2014 | Fotografie Barbara de Hosson | Styling Charlotte van Heyningen Nanninga

nog meer: wooninspiratie