WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo haal je de kerstsfeer in huis zonder kerstboom

Geen ruimte of geen zin om dit jaar een kerstboom in huis te halen? No worries! Ook zonder kerstboom kun je een hoop kerstige gezelligheid in huis halen. Door accessoires op de juiste manier in te zetten, krijg je alsnog de ultieme kerstsfeer, zonder kerstboom!

De vaas van Tania da Cruz in de vorm van een hoofd is gevuld met groenblijvende takken uit de tuin.

Lichtjesparade

In een kerstboom horen natuurlijk fonkelende lampjes. Maar als die kerstboom er niet is, kan je de lampjes natuurlijk nog steeds in huis halen. Want wat roept meer gezelligheid op dan een lichtsnoer? Drapeer er een rond een wandplank, of stop een kort lichtsnoer in een vaas om alsnog van die gezelligheid te profiteren. 

Nog een leuke bijkomstigheid: de lampjes hoef je niet eens per se weg te halen na de kerstperiode, want ook daarna gaan ze gegarandeerd voor extra sfeer in huis zorgen.

Konstsmide De Konstsmide LED Lichtsnoer Globe is de perfecte verlichting voor elk feestje. Het snoer is super flexibel en daarom ideaal om het huis of de tuin mee te decoreren. Het snoer is voorzien van tachtig energiezuinige lampjes die het erg gezellig

Konstsmide De Konstsmide LED Lichtsnoer Globe is de perfecte verlichting voor elk feestje. Het snoer is super flexibel en daarom ideaal om het huis of de tuin mee te decoreren. Het snoer is voorzien van tachtig energiezuinige lampjes die het erg gezellig

€27,90 bij vtwonen by Fonq

LEES OOK
Deze kerstaccessoires zijn leuk voor december, maar ook nog daarna

Groen zonder kerstboom

Het groen van de kerstboom mag dan ontbreken, je kunt het groen ook in huis halen met een paar klassieke kerstplanten. Perfect als je toch de kerstsfeer in huis wilt halen zonder kerstboom. Zeker de kleine kamerden komt dan van pas. Deze zou je zelfs kunnen versieren als een echte klassieke kerstboom. 

Plantenwinkel.nl Araucaria Cunninghamii Bonsai XS 50 cm kamerplant

Plantenwinkel.nl Araucaria Cunninghamii Bonsai XS 50 cm kamerplant

€56,95 bij Plantenwinkel.nl

LEES OOK
Verhoog de sfeer met een van deze vijf kerstplanten

Kersttakken

Het gevoel van een kerstboom in huis: kersttakken in een mooie vaas! Denk aan dennentakken of takken van een Cipres. Ook hier zou je kleine kerstballen of lichtjes in kunnen hangen om de kerstsfeer compleet te maken.

Creatief met kerstballen

Kerstballen mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens kerst. Ook zonder kerstboom kan je deze accessoires op een creatieve manier in je interieur verwerken. Maak er bijvoorbeeld een kerstballen collage van. Of plaats een aantal ballen in een hoge transparante vaas. Of verzamel ze onder een glazen stolp. Je kunt de kerstballen ook simpelweg neerleggen op een feestelijk dienblad, zoals deze gouden van HAY. Ook leuk als toevoeging op de kersttafel! 

Klassieke krans

Iedereen is bekend met de klassieke kerstkrans. Of je ‘m nu zelf maakt of een kunstig exemplaar scoort: deze krans zorgt gegarandeerd voor de kerstsfeer. Met deze klassieke kerstkrans met ingebouwde LED-verlichting zit je sowieso goed. Minder traditioneel, maar niet minder mooi is deze gouden kerstkrans van metaal.

LEES OOK
Inspiratie: alles rondom kerstkransen

Voor aan de wand

Posters of wandtextielen zijn ideaal als je geen plek hebt voor een kerstboom, maar wel een stukje lege muur over hebt. Denk aan besneeuwde landschappen, rendieren of natuurlijk: een kerstboom. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit wandtapijt van Lumineo? Inclusief gezellige verlichting. Zo haal je eigenlijk toch nog een kerstboom in huis.

Kerst in het klein

Waar de één uitpakt met een over the top kerstboom, bouwt de ander graag complete kerstdorpen. Haal je inspiratie uit die kerstdorpen en ga eens met miniaturen aan de slag. Je kan er ook nog waxinelichtjes in zetten; des te gezelliger. Maak het tafereel af met deze kerstboompjes, lampjes, kerstballen en eventueel wat neppe sneeuw. Plaats de miniaturen bij elkaar op een dienblad, etagère of onder een mooie stolp. Et voilá: een kerstsfeer zonder kerstboom in huis.

Voor een kerstsfeer zonder kerstboom…

nog meer: wooninspiratie