WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo fix jij een schoenenwand

Als een inloopkast er door ruimtegebrek niet inzit, claim dan in ieder geval een schoenenwand. Of desnoods een plank. Want jouw mooiste pumps of sneakers op een rijtje zien shinen, dat geeft een ultiem luxe-gevoel.

Een hoge muur met opbergplank boven de deur

Schoenenwand

Elke shoe-a-holic droomt van een muur vol schoenen, het liefst op een plek waar je er zoveel mogelijk van kunt genieten. Vaak is dat de slaapkamer of gang, maar als je alleen plek hebt in de woonkamer, ach waarom niet? Een standaard vakkenkast, boekenkast of plankensysteem werkt prima, maar je kunt ook een schoenenkast op maat laten maken. En denk een beetje out of the box, want niet alleen planken zijn geschikt voor het tentoonstellen van je favorieten: pumps blijven ook prima hangen achter stangen.

Ben je een beetje handig? Ga dan aan de slag met deze DIY wandkast van hout. Je kunt zelf het formaat bepalen, dus bedenk eerst hoeveel paar schoenen je wilt showen.

De hoogte in

Geen muur meer vrij voor jouw schoenencollectie? Kijk dan eens omhoog. Want daar boven die deur of – doe eens gek – boven je bed is vast nog wel plek voor een brede wandplank. Wanneer je de plank in dezelfde kleur schildert als de muur of kiest voor een materiaal dat niet te contrasterend is, vallen je mooie schoenen des te meer op.

De mooiste planken zijn blinde of zwevende planken, hiervan zie je niet hoe ze zijn bevestigd aan de muur. Klinkt dat heel ingewikkeld? Met een waterpas en boor lukt het iedereen. We laten je zien hoe jij ook een blinde plank kunt ophangen.

Heb je al een inloopkast? Dan kun je daar ruimte maken voor je schoenen. Bekijk hier slimme tips en trucs voor het inrichten van een inloopkast.

nog meer: wooninspiratie