WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De zachte kant van beton

Het valt niet te ontkennen; beton is een ruige gast met soms een edgy randje. Toch heeft het materiaal ook een zachte kant. Die komt naar boven als je beton gaat combineren met de juiste materialen, zoals fluweel, linnen en hout.

vtwonen 1-2020 | styling beton woonkamer liggend beeld
Stoel Hauteville met kuipje van beton (debetonfabriek.nl). Salontafel van gepatineerd ijzer (paullelieveld.com). Op tafel: grijze trommel van keramiek, Ivy (housedoctor.com). Zwarte vaas (loods5.nl). Klein vaasje bobbles (housedoctor.com). Sofa is eigen ontwerp; het onderstel is gemaakt van mdf, afgewerkt met beton-ciré. Erbovenop een daybedkussen – zie uitleg hiernaast. Overige kussens: grijs (loods5.nl), roze en zwart (aaimadewithlove.com). Grote lamp is vintage, gekocht bij Dolores Del Dia in Amsterdam, de kap is gemaakt door René Houben (renehouben.com). Lijst op de grond is van massief eiken 50×70 cm (papercollective.com). Op het aanrecht: vaas (loods5.nl). Fles met ronde dop Muses Talia (fermliving.com). Bord (couleurlocale.eu). Keukendoek (housedoctor.com). Zeeppompje van Skins Cosmetics (skins.nl).

Beton-ciré

Eigenlijk is de salontafel het onderstel van een daybed met daarop losse grote tegels. Zo kun je er toch een kopje op kwijt. En van het linnen daybedkussen dat niet langer nodig was, is de sofa gemaakt die ernaast staat. Met een bodem van mdf, afgewerkt met beton-ciré. Slim! Ontdek ook: het effect van een betonvloer zónder koude voeten.

kbi5oy886kfo_s2400.jpg
Bijzettafel annex kruk Occasional Table Stone van lichtgewicht beton, 35×55 cm (xandl.nl). Ronde tafel Dean in bruingrijs, ook voor buiten, 34×60 cm (woood.nl). Pakpapier met terrazzo dessin Monograph (housedoctor.com). Theepot Fika (loods5.nl). Boek over Matisse (boekwinkel). Tegel Mold Cement (hier als sample) 90×90 cm (vtwonentegels.nl). Overig privébezit.

geen zware jongen die zwerfkei, maar een lookalike van

licht beton

Ton-sur-beton

De droge modderlaag op de huid van een buffel stond model voor de structuur en kleur waarmee de keuken is afgewerkt. De verf is afkomstig uit de Afrika-lijn van Tribe, en is een levendige, warme toevoeging bij de rustige ton-sur-beton tinten in huis. Het aanrecht is gemaakt van beton-ciré.

Beton combineren

De basis is een gietvloer. Daar kwam op diverse plekken afwerking bij van beton-ciré, aangevuld met accessoires in betonlook en – als tegenhanger – items met een zachte structuur. Denk aan: eikenhout, linnen, fluweel, raffia. En allemaal onder het motto opposites attract. Ze halen het beste bij elkaar naar boven.

vtwonen 1-2020 | styling beton zithoek
Eettafel van de kringloopwinkel, in beton-ciré gezet, prijs op aanvraag (betoncirenederland.nl). Vierkante kruk van beton (debetonfabriek.nl). Kruk van fiberclay, antracietgrijs, ook voor buiten (woood.nl). Poef fluweel (fermliving.com). Vaasje Sphere mini, vaasje Sphere medium (casagitane.com). Witte fles met dop Muses Era, zoutmolen Drupe mill, in smoked ash (fermliving.com). Hanglamp in betonlook (karwei.nl). Bord Black Pottery (couleurlocale.eu). Kussen bruin fluweel, 45×45 cm (loods5.nl). Bestek privébezit.
vtwonen 1-2020 | styling beton slaapkamer
Van boven naar beneden: opbergbox betonlook (curver.com/nld). Vaasje (loods5.nl). Schaaltje Dixon(fest.amsterdam). Vaasje klein (housedoctor.com). Vaas Sphere mini (casagitane.com). Schaaltje Bendum in bruin marmer (fermliving.com). Opbergbox betonlook (curver.com/nld). Vaas Sphere (casagitane.com). Lijst, poster Marseille 30×40 cm (papercollective.com). Schotel Miro (housedoctor.com). Vaas zwart, kandelaar beton, lampje terrazzovoet (loods5.nl). Lijst van massief eiken 50×70 cm, daarin poster 50×70 cm (papercollective.com). Kussen fluweel (loods5.nl). Linnen laken Graphic 220×220 cm, kussenslopen van Dirty Linen (zwaanzinnig.eu).

nog meer: wooninspiratie