WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Waar hang ik m’n hangplant?

Onze huizen worden de laatste jaren groener en groener. En hoe vaak je huisgenoten ook zeggen dat het nu wel genoeg is geweest, er is altijd een excuus voor een nieuwe plant. Voorzie je zelf ook ruimtegebrek, dan is er maar een oplossing: een hangplant! Met deze tips kun je hangplanten mooi ophangen, mét en zonder boren.

woonkamer inspiratie
De draagbalk werd bewust niet weggewerkt zodat plantenpotten er een plaatsje konden krijgen. Het mid-century wandmeubel is van Nome Furniture, de bureaustoel van Hay, de hangstoel van Casa en het ronde tapijt van House Doctor. De rotan poef is van Casa.

Hangplanten ophangen zonder boren

Wil je niet boren in je plafond, omdat je dat er thuis echt niet doorheen krijgt? Of omdat het niet mag van je huurbaas of je plafond daar niet geschikt voor is? Dan zijn er gelukkig andere manieren om te pronken met je hangplanten.

  • Hang de plant aan de gordijnroede. Die hangt er meestal toch al en de gordijnen willen best een stukje opschuiven voor een mooie hangplant.
  • Zet een staande kapstok in de woonkamer en hang daar planten aan in verschillende formaten. Zo’n kapstok vind je vaak ook voor een klein prijsje in de kringloop of op Marktplaats.
  • Hangplanten kunnen ook prima hangen op de hoek van een hoge kast.
  • Zet een betonraster of draadscherm uit de bouwmarkt tegen een muur en voilà je hebt weer een hele wand te vullen.
  • Een houten ladder werkt ook prima als basis voor de hangplanten.

Shop handige hangers

Ophangen met boren

Als boren geen probleem is, dan kun je voorlopig wel even voort met je plantenverslaving. Je kunt natuurlijk een gat maken, haakje erin (vergeet de plug niet!) en klaar, maar er zijn ook nog wat creatievere oplossingen voor het ophangen van je hangplanten.

  • Hang mooie wandplanken aan de muur en zet hier je planten op.
  • Zoek een mooie, stevige tak in het bos en bevestig de uiteinden hiervan aan het plafond door middel van een ketting of sterk stuk touw. Zo kun je weer aardig wat hangplanten kwijt.
  • We noemden hem al eerder: de gordijnroede. Het is de ideale basis voor een hele rij hangplanten. Je hangt de roede aan het plafond of op de muur, waar je maar wilt.
  • Maak zelf een plantenhanger van macramé of een leren hanger en hang je mooiste hangplant aan een haakje aan het plafond.
  • Er zijn bloempotten die speciaal voor hangplanten zijn gemaakt: ze hebben een platte kant met een gat voor een schroef of haakje en zijn perfect om aan de muur te hangen.

Bekijk de favoriete hangplanten van vtwonen-groenblogger Kristel.

Spijker erin en hangen maar!

nog meer: wooninspiratie