WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5x snelle stylingideeën met papier

Van papier kun je de mooiste dingen maken, óók voor in je huis. Vijf snelle styling ideeën voor aan de muur, boven de tafel en in de kast.Japanse kranten (Athenaeum Boekhandel). Dierenkoppen van papier-maché (www.anthropologie.eu). Wit bankje (Combitex). Papieren tas met leren hengsel (wonenmetlef.nl). Kapstok, zwarte lamp (Spoor 38). Overig privébezit.

papieren bloemenGrijze kast (Combitex). Papieren kommetje met oren, 
kleine papieren vazen 
(Siba Sahabi). Stolp (Spoor 38). Boek Verborgen Vogels (Terra Lannoo). Tak, blauwe vaas, sakeflesje en 
pompons privébezit o.a. verkrijgbaar bij 
eennieuwavontuur.com.

papieren bordjesWitte papieren bordjes klein, witte papieren borden groot (Hema). Bruin papieren bordje klein, bruin papieren bordje (Sissy-Boy Homeland). Papier-maché poeder van Das (Vlieger). Oude typemachine, bureau (Spoor 38). Wit verstelbare kruk (Neef Louis). Notitieblok met 
pen, papieren vogel (The Frozen Fountain). Potje van keramiek (Baden Baden). Rechthoekig schaal (Extra Vert). Overig en groene lamp privébezit, soortgelijk verkrijgbaar bij Spoor 38.

papier labelsGrote glazen potten met touw om de hals, glazen potten met wit draaideksel (Household Hardware). Oud broodrek 
(Spoor 38). Papieren bakjes 
(www.kidsfactorywenschop.nl). Draaikruk (Nijhof). Klossen (Spoor 38). Lamp en inhoud potten privébezit, soortgelijke 
lampen zijn verkrijgbaar bij Spoor 38.

tafelloper papierLamp gemaakt van mand (Return to Sender voor Hema). Witte papier-maché lampen van Marieke Dijkers (www.twaalfvierendertig.nl). Stoelen  (Spoor 38). 
Tafel (Combitex). Wasara papieren kommen, Wasara papieren borden (The Frozen Fountain). Grote schaal, borden, donkerbruine flesvaas (Nijhof).

Leesmuur

Vroeger deden ze het altijd: eerst krantenpapier, dan behang. Maar waarom niet de krant zelf als behang gebruiken? Deze Japanse kranten met die mooie grafische tekens en ‘vreemde’ advertenties zijn bij uitstek prachtig materiaal voor op de muur. Klein minpuntje: krantenpapier gaat op den duur vergelen. Maar ach, dan plak je er toch gewoon weer het laatste nieuws overheen?

Bloemtak

Je kunt ze zelf maken, deze pompons van semi-transparant vloeipapier, maar ook kant-en-klare exemplaren doen het natuurlijk goed als lichtvoetige decoratie. Hier zitten ze geklemd in een gevonden tak, maar met dun draad hang je ze net zo gemakkelijk aan het plafond.

Bordenreeks

Een collage van papieren borden in allerlei formaten is zó gemaakt! Op de witte en ongebleekte bordjes tekenden we met viltstift simpele dessins en plakten we cirkels van ongebleekt inpakpapier. Leuk om te doen: van papier-machépoeder modelleerden we op de onderkant van een oud porseleinen bord een ‘nieuw’ bord.

Voorraadkast

Al je losse spullen keurig opgeborgen in glazen potten maakt het (hobby)leven lekker overzichtelijk. En helemaal als je van handgeschept papier grote labels maakt die je met dubbelzijdig tape erop plakt. Op de labels stempel je met zwarte inkt de inhoud van de potten.

Lampenmand

Van een eenvoudige gevlochten mand maak je in een handomdraai een unieke hanglamp. Gescheurde vellen licht glanzend papier zijn speels over elkaar geplakt met behanglijm. Niet alleen boven maar ook de tafel is versierd met papier: een rol ongebleekt kaft- of inpakpapier is de ideale tafelloper. Met een viltstift tekenden we er de contouren van borden en bestek op.

Bron: vtwonen oktober 2011 |  Fotografie Hotze Eisma | Styling Judith Dekker

nog meer: wooninspiratie