WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Facelift voor je huis: 5 snelle verf ideeën

Zin in even iets totaal anders? Geef je huis een facelift met… verf! We geven je vier snelle én verrassende verf ideeën die in een middag weer een glimlach op je gezicht toveren. Aan de slag!

verf ideeën: wand

Bijkleuren

Dat is nog eens een leuke binnenkomer! Schilder het plafond én een rand van de muur er net onder in een vergrijsde blauwtint, als ware het een omgekeerde lambrisering. Zeker voor een hoge kamer een aanrader, omdat hierdoor de ruimte intiemer lijkt.

verf wand grijs blauw

Oogschaduw

Door ter hoogte van de ronde lamp een cirkel te schilderen op de muur erachter krijgt de lamp extra aandacht. Sterker nog, deze eenvoudige lamp wordt zo de ster van de zithoek. Gebruik ton sur ton blauwtinten voor een zacht effect.

verf ideeën: wand blauw

Eyeliner

Met deze ingreep maak je een ruimte in een klap anders dan anders: trek op ooghoogte een strakke lijn, plak af en schilder de muur boven die lijn in een warme tint blauw. Mooie knipoog vormen de ladder en de wandplank, die vrolijk meedoen in dit strakke lijnenspel.

verf ideeën: karpet blauw

Foundation

Zo snel heb je nog nooit een kleed zelf gemaakt. Teken op de vloer een rechthoek rondom je eettafel, pak de verfroller, een blik matte muurverf en verf je eigen ‘vloerkleed’. Laat de randen maar lekker rafelen. Klein detail is de uitsparing in de vorm van een hart.

Verfkwasten bewaren

Klaar met schilderen? Maak dan meteen je verfkwasten schoon, dan kun je ze voor langere tijd opbergen en weer tevoorschijn halen als een nieuwe verfklus lonkt.

Shoppen in stijl…

Meer verf ideeën? Of ga je liever behangen? Hier vind je een overzicht met tips en ideeën voor je muur.

nog meer: wooninspiratie