Verfstreken

Geef je huis een facelift met… verf! Vier snelle én verrassende verf ideeën.
verf ideeën: wand
verf wand grijs blauwverf ideeën: wand blauwverf ideeën: karpet blauw

Bijkleuren

Dat is nog eens een leuke binnenkomer! Schilder het plafond én een rand van de muur er net onder in een vergrijsde blauwtint, als ware het een omgekeerde lambrisering. Zeker voor een hoge kamer een aanrader, omdat hierdoor de ruimte intiemer lijkt.

Oogschaduw

Door ter hoogte van de ronde lamp een cirkel te schilderen op de muur erachter krijgt de lamp extra aandacht. Sterker nog, deze eenvoudige lamp wordt zo de ster van de zithoek. Gebruik ton sur ton blauwtinten voor een zacht effect.

Eyeliner

Met deze ingreep maak je een ruimte in een klap anders dan anders: trek op ooghoogte een strakke lijn, plak af en schilder de muur boven die lijn in een warme tint blauw. Mooie knipoog vormen de ladder en de wandplank, die vrolijk meedoen in dit strakke lijnenspel.

Foundation

Zo snel heb je nog nooit een kleed zelf gemaakt. Teken op de vloer een rechthoek rondom je eettafel, pak de verfroller, een blik matte muurverf en verf je eigen ‘vloerkleed’. Laat de randen maar lekker rafelen. Klein detail is de uitsparing in de vorm van een hart.

Bron: vtwonen mei 2013 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Frans Uyterlinde

nog meer: wooninspiratie