WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Lekker uitslapen! Dit weekend gaat wintertijd in

Na 7 maanden zomertijd gaat dit weekend de wintertijd weer in. Om 3:00 uur, in de nacht van zaterdag op zondag, wordt de klok een uur achteruit gezet. Je nacht duurt dus een uur langer! Draai je lekker nog een keertje om onder het mooiste en zachtste beddengoed. Natuurlijk niet alleen in dit extra uurtje, maar ook tijdens alle koude nachten die ons nog te wachten staan. 

Mooie dekbedovertrekken

Een mooi opgemaakt bed nodigt uit om er lekker vroeg in te gaan. Hoe meer slaapuren je maakt, hoe fitter je je voelt. En vooral in de wintermaanden kun je dat goed gebruiken. Investeer daarom in fijn en zacht beddengoed in katoen, satijn of linnen en probeer altijd je bed op te maken, hoe weinig tijd je ’s ochtends ook hebt. Wil je een bed met hotel-allure? Zo maak je een bed mooi op.

Warme kleuren in de slaapkamer

Om de rust in een slaapkamer te bewaren, kiezen we vaak voor rustige kleuren, zoals, wit, grijs en pastelkleuren. Toch hoef je niet bang te zijn om meer kleur op de slaapkamermuren te schilderen. Terra en natuurlijke steenkleuren kunnen bijvoorbeeld prachtig zijn. Of rustgevend groen en okergeel. Juist die kleuren zorgen voor extra warmte en een geborgen gevoel. Ook behang is heel geschikt voor de slaapkamer, door de verschillende structuren creëer je een fluweelzachte, aaibare muur of een natuurlijke linnen look. 

Kijk ook even hier: een slaapkamer inrichten doe je zo

Warm dekbed

Niet alleen het kleurgebruik en beddengoed hebben effect op de sfeer en warmte in je slaapkamer, maar natuurlijk ook het dekbed zelf. vtwonen stylist Marianne gaat in deze video op creatieve manier aan de slag met een vierseizoenendekbed. Ze hult de dekbedden in verschillende materialen, van flanel tot katoen, en mixt warme ton sur ton tinten om een rijk geheel neer te zetten. Zo kom je de wintertijd wel door.

Ook mooi in de slaapkamer…

nog meer: wooninspiratie