WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Textiel verven met tie dye en dip dye: 3x inspiratie

Omdat het een eeuwenoude verftechniek is die weer helemaal hip & happening is. Omdat het effect zo mooi is. Omdat je er allerlei kant-en-klaar textiel van kunt kopen, maar het ook goed zelf kunt doen. Daarom houden wij van… tie dye!

Wat is tie dye?

Tie dye  is een eeuwenoude verftechniek voor textiel. Door het binden en knopen van stof wordt een patroon aangebracht. De stof wordt in een verfbad gedaan. Op bepaalde delen, waar het touw zit en de knopen, kan de verf niet hechten. De techniek van dip dye is ongeveer hetzelfde, alleen wordt hierbij de stof in de verf gedoopt waardoor een geleidelijk kleurverloop ontstaat.

Laat maar waaien

Kleurrijk en zomers, deze panelen van tie dye stof op de overgang van binnen naar buiten. Deze stof is prachtig, maar ook best prijzig. Met een eenvoudige katoen van de markt, textielverf, touw en een staaltje creatief knopen, kom je zelf ook een heel eind.

Shop de stijl

In the mix: tie dye en dip dye

Behang Saraille Aqua van Designers Guild per rol € 242,-, blauwe en turkooizen kussens met witte baan Savine van Designers Guild € 60,30, de grote kussens zijn gemaakt van stof Padua Aqua van Designers Guild € 106,70 p/m (Wilhelmine van Aerssen). Guilt € 109,95, grijs-wit dip dye kussen € 40,-, langwerpig grijs-wit tie dye kussen € 40,-, kussen indigo met cirkels € 40,- (Bloomingville).

Op de bank een mix van behandeld textiel in verschillende blauwtinten, om vrolijk van te worden. Zelfs het behang kreeg een hip verfbad waardoor het een mooi dégradé kleurverloop heeft. Het totaal geeft een fris en zomers gevoel. Lees ook: ‘3 interieurideeën met verf’

Gescand en opgeblazen

Dit spannende fotobehang werd gemaakt op basis van een authentieke tie dye indigo doek. Door een deel van de stof te scannen en uit te vergroten ontstond het dessin. Het is echt een blikvanger in de ruimte. Mooi in combinatie met wit en andere blauwtinten. Gek op blauw? Bekijk hier hoe je indigo blauw toepast in je interieur.

nog meer: wooninspiratie