WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5x snel extra opbergruimte met planken

Zo rechttoe rechtaan als hij is, zo uiteenlopend kun je een plank toepassen in je huis. Vijf snelle stylingideeën voor extra opberg- en uitstalruimte.
stellingkast
boomplank
werkhoek
plank
plank boven de bank

Snel extra opbergruimte…

… met een kastplank

Deze transparante kast (kast XYZ van Anno) bij de eethoek bestaat uit planken in verschillende lengtes. Leuk detail is dat de vakken stuk voor stuk een ander formaat hebben. Van hoog en smal tot laag en breed. Dat vraagt om een creatieve indeling: hier een grote pot, daar een flinke stapel borden of een mooi vaasje… Ook de table for one heeft een plank als basis. Een paar schragen eronder en klaar!

… met een leesplank

Mooi ruig is deze oerversie van de plank (houten boomstamplank met schors is van John Grootjen), die simpelweg uit een boomstam is gezaagd. Elke plank is uniek, inclusief oneffenheden en mooie nerf. Zelfs de schors zit er nog aan. Door de houten plank op zelfgemaakte lage schragen te zetten, ontstaat een fijne plek voor kunstboeken en romans. Een comfortabele fauteuil en poef maken de leeshoek compleet.

… met een werkplank

Dit XS plankenkastje (kastje Cargo komt uit de vtwonen huiscollectie) bestaat uit twee vakken en vormt een handige extra opbergplek. Voor spullen die je vaak gebruikt, zoals je mooiste schriften, of zet er iets decoratiefs in. Handig is ook de ultradunne secretaire (Flatmate van Anno), die nauwelijks plek inneemt en helemaal is toegerust op de moderne tijd, inclusief ingebouwde verlichting en stopcontact. Natuurlijk ontbreekt de uitklapbare plank niet. Zo heb je in een handomdraai een fijn bureau.

… met een schoenenplank

Je schoenen, sjaals en riemen zijn binnen handbereik met deze decoratieve planken (Planken Lack van Ikea) die de muur omhelzen door de hoek om te gaan. De constructie bestaat uit een lange plank die je bij de kop van de muur iets laat uitsteken. Daar tegenaan bevestig je vervolgens een korter plankje. En dat keer twee.

… met een kunstplank

Een lange wandplank (Vergelijkbare witte wandplanken uit de vtwonen huiscollectie) met een gevarieerde verzameling kunst en mooie objecten verandert een saaie hoek in een galerie. Groot voordeel: door regelmatig nieuwe kunstschatten op de plank te zetten, oogt de zithoek elke keer weer anders.

Bron: vtwonen | Fotografie Sven Benjamins | Esther Jostmeijer

nog meer: wooninspiratie