WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Natuurlijke materialen

Met natuurlijke materialen in het interieur krijg je een mooi en rustige sfeer. Daarnaast zijn natuurlijke materialen vaak ook beter voor het milieu en zijn ze vaak ecologisch en duurzaam.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen

Er zijn veel soorten natuurlijke materialen die je kunt gebruiken in je huis. Let er ook op dat ze duurzaam en milieubewust zijn dan ben je helemaal goed bezig. Er is tegenwoordig steeds meer ecologisch design. Kies voor materialen als hout (FSC gekeurd), bamboe, touw of jute. De trend van nu is natuurlijk steigerhout, dat is ook natuurlijk en je hergebruikt het hout. Verder kun je kiezen voor natuurlijke stoffen, zoals wol of katoen. Wat denk je bijvoorbeeld van een gebreide poef of een leren zitzak?

Natuurlijke verf

Voor een natuurlijke muurbekleding kun je de muren schilderen met kalkverf. Kalkverf is een natuurlijke verf met een onregelmatige, authentieke uitstraling. Het is een minerale verf en is niet egaal. Daarnaast kun je de muur natuurlijk ook bekleden met sloophout op de muur, of voor alleen een natuurlijke uitstraling sloophout behang.

Natuurlijke vloer

Wanneer je op zoek bent naar een stijlvolle vloer die tegelijkertijd een milieubewuste keuze is, dan kun je kiezen voor een klimaatneutrale tapijttegel van 100% zuiver scheerwol. Ook kun je kiezen voor een houten vloer, van bijvoorbeeld parket.

Badkamer

Op de foto: Een badkamer zonder fratsen. Met een tijdloze sfeer voor ogen is het een badkamer geworden met natuurlijke materialen en ingetogen kleuren. De ruimte is bovendien praktisch in gebruik én schoonmaak.

Zoek je meer meubels en woonaccessoires? Je vindt ze op vtwonen.nl

Bron: Fotografie Simone de Geus

nog meer: wooninspiratie