WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Met modulekasten kun je alle kanten op

Je dierbare vondsten picture perfect in het zicht en de praktische en mindere stylish spullen verstopt achter deurtjes. Met modulekasten kun je zelf kiezen hoe en waar je wilt opbergen en wat je hiervoor nodig hebt. Verschillende kleuren? Geen probleem! Toch nog een extra plank erbij? Check!

vtwonen 04-2021 | kast met verschillende boeken | de voordelen van modulekasten

Flexibel

Een modulekast groeit met jou mee, van studentenkamer naar grote-mensen-huis, of beetje bij beetje bij elkaar gespaard. Want in één keer een wandvullend meubel aanschaffen is soms een flinke uitgave. Maar juist je kast in de loop der tijd zien groeien, net als een bij elkaar gespaard servies, geeft een doorlopend goed gevoel. Zo zul je zien dat je een leven lang plezier kunt hebben van een modulekast, omdat het waarschijnlijk het meest flexibele meubel in huis is.

Tijdloos

Modulekasten hebben vaak een tijdloze uitstraling, omdat ze ervoor gemaakt zijn om uit te breiden en te veranderen waar nodig. Om dit reden is er altijd een run op vintage modulekasten op Marktplaats en andere plekken voor tweedehands spullen. Ze zijn vaak nog in goede staat, juist omdat ze zo goed in en uit elkaar te halen en aan te vullen zijn. En onze hang naar mooie spullen uit de sixties en seventies dragen daar natuurlijk ook hun steentje bij aan hun populariteit. Check de bekende Stokkenkast van Willem Lutjens maar eens of de prachtige, Scandinavische String-kasten die nog steeds worden gemaakt.

Zo style je een modulekast

Hangt of staat er zo’n mooie modulekast in een van jouw kamers? Dan is het stylen van de open vakken nog best een uitdaging. Het wordt namelijk nogal snel rommelig. Er zijn een aantal regels die je helpen om te zorgen voor balans.

  • Stylisten zweren bij oneven aantallen. Denk dus niet in tweetallen of een veelvoud daarvan, maar zet altijd objecten in een oneven aantal bij elkaar. Probeer het uit en je zult zien dat het werkt.
  • Werk met verschillende hoogtes en zet het hoogste item achterin. Zo geef je diepte aan de modulekast.
  • Groepeer de items in de kast, zodat je eilandjes creëert van spullen die bij elkaar horen. Dit kan op kleur, thema, stijl of soort.
  • Juist door modulekasten kun je goed zien wie er in huis woont. Persoonlijke spullen, zoals foto’s, souvenirs en erfstukken komen er perfect in uit.

nog meer: wooninspiratie