WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een landelijke look in een handomdraai

We zijn in huis steeds meer bezig om binnen en buiten met elkaar te verbinden. Natuurlijke materialen en kleuren, op een nonchalante manier met elkaar gecombineerd. En we mogen weer zien hoe iets gemaakt is, het ambacht is belangrijker dan ooit. Kortom: landelijk wonen is helemaal van nu. Maar hoe laat je het terugkomen in huis? Landelijk wonen doe je zo.

Landelijk wonen

Schroten

Met MDF schroten met een uitgesproken (dubbelkraal of ribbelkraal) of juist een rustige kraal, haal je snel de landelijke sfeer in huis. Je kunt er delen van de wand mee bekleden, de trapopgang of er zelf een lambrisering van maken. Door ze te schilderen in je favoriete kleur, krijg je de uitstraling die in je interieur past. Een matte verf past het beste bij een landelijk interieur. Mag het wat robuuster, dan kun je kiezen voor houten schroten of rabatdelen. Vooral de geborstelde delen zijn stoer van uiterlijk en met een lichte beits blijf je de structuur en de nerven goed zien.

Wand- en plafondpanelen

Wit eiken wandpanelen passen perfect bij de landelijke look. Als je ze over de hele hoogte van de ruimte gebruikt, geeft het de kamer rust en kracht. Door de panelen in de lengte toe te passen, benadruk je de hoogte van de ruimte. Gebruik je de panelen in de breedte, dan zal de ruimte wat breder en lager, maar daardoor ook knusser lijken.

Kastdeuren

Ook kastdeuren kun je een landelijk tintje geven. Je kunt dan prima kiezen voor grenen louvre deuren. Deze zijn gemaakt van open louvres en je kunt ze zelf nog bewerken door ze mooi mat te schilderen of te beitsen. Een white- of greywash olie is prachtig voor het verweerde effect.

Kleurgebruik landelijk wonen

Vale en verweerde tinten passen gaan goed samen in een landelijk interieur. Met een basis van warme grijstinten en naturellen kun je eindeloos combineren met je lievelingskleuren, als ze maar niet te fel zijn. Maar mix rustig koele en warme kleuren door elkaar, juist dan ontstaat een plezierige mix van tinten en materialen.

nog meer: wooninspiratie