WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Het feestelijke huis van Suzan van Kamer26

In het decembernummer van 101 Woonideeën vind je het feestelijk aangeklede huis van Suzan, eigenaar van de webshop Kamer26. Suzan ontwerpt veel met stickers, oud hout, boomstammetjes en gebruikt in haar ontwerpen veel gerecyclede materialen. In de collectie van Kamer26 zitten ook producten voor het plannen en belonen van kinderen, thuis of in het onderwijs. Suzan van Kamer26

Het huis van Suzan

Adventkalender Kamer26

Kersthuis van Susan van Kamer26

Aan de voordeur van het huis van Suzan en Dennis hangt in deze tijd van het jaar een krans van groene takken, maar meer groen komt het huis niet in. ‘We hebben geen echte kerstboom, maar een van steigerhout. Er hangen houten hangers in van mijn webshop Kamer 26 en een bol wol doet dienst als piek. Een klassieke kerst kun je het inderdaad niet noemen’, lacht Suzan. ‘De kinderen beginnen wel een beetje te protesteren; voor hen hoort een echte, groene kerstboom er nu eenmaal bij. Volgend jaar halen we misschien een klein boompje in huis. Onze kerstversiering is, net als de rest van het huis, stoer, basic en voornamelijk gemaakt van hout. Ik houd niet van veel kleur en poespas. Dat neemt niet weg dat ik altijd enorm uitkijk naar het versieren van ons huis. Dit jaar had ik zin in fluor en dat heb ik doorgevoerd door het hele huis tot in de houten naambordjes en menukaarthouders op de eettafel aan toe. We brengen er veel tijd door tijdens de kerstdagen. Het begint al op kerstavond als we, traditiegetrouw, een diner hebben met vrienden en hun kinderen. Als de kleintjes hun eten op hebben en in bed liggen, gaan wij aan tafel. Met kerst zijn we meestal thuis of we gaan naar een kerstconcert of een voorstelling. ’s Middags komen onze ouders, broer en zus en gaat de open haard aan en komen de borrelhapjes op tafel.’

Muursticker

De muursticker in de vorm van een kruis verkoopt Suzan via haar webshop Kamer 26. De witte stoelen zijn van Loods 5, de houten stoel is van Piet Hein Eek. De tafel is van Loods 5 en hebben Suzan en Dennis wit geschilderd. Het bankje is van Spoor 38. Suzan: ‘Ik heb vaak wel iets boven de tafel hangen, met kerst hangt het boomstammetje er.’ De lampen zijn van Nijhof. De sloophouten lijsten aan de muur zijn verkrijgbaar via Kamer 26.

Adventkalender

Op een houten bankje staat een zelfgemaakte adventkalender die te koop is bij Kamer26. De cadeautjes worden met boomstammagneten opgehangen. Julian en Sophie mogen in de aanloop naar kerst iedere dag een zakje open maken. De krukjes zijn verkrijgbaar via Kamer26. De roze kerstster is van Bruut Wonen en de kartonnen kerstboom van Bloomingville. De papieren zakjes, neon stickers en neon koord zijn van Twenty Somethin. Het kartonnen doosje is van Vlieger Papier in Amsterdam.

Boomstam

Aan een boomstam uit het bos hangt een slinger van Sukha. Tussendoor hangt houten kerstversiering die Suzan kocht bij een hobbywinkel en roze spoot. Op tafel staan houten naambordjes en een menukaarthouder van een boomstammetje die je ook als waxinelichthouder kunt gebruiken. De rietjes komen bij de webshop A Day with Kate vandaan.

Bron: Fotografie Ernie Enkelaar | Styling Kim van Rossenberg | Assistentie Marcella Schermer

nog meer: wooninspiratie