vtwonen

Kaarsen: hét recept voor Hygge

Er bestaat geen recept voor hygge zonder kaarsen. De Denen weten er jaarlijks meer dan ieder ander land te verslinden. Waarom? Ze hebben een liefdesrelatie met kaarsen en associëren de kleine sfeermakers met het ultieme hygge. Gezelligheid, genieten en dankbaarheid, daar draait het om. Maar niet alleen de Denen verslijten kaarsen, ook onze stylisten weten er wel raad mee. Kaarsen krijgen dan ook regelmatig een prominent plekje in de make-overs! 

kaarsen in huis

Kaarsen patio tv wand

stylen met kaarsen

Nooit genoeg

In de slaapkamer, woonkamer of badkamer. Op tafel, aan de wand, op het terras; wat ons betreft kun je niet genoeg kaarsen in huis hebben. En dat is niet zonder reden, want kaarsen staan voor huiselijkheid, gezelligheid en geborgenheid. Ze geven sfeer, licht en zelfs geur. Moeten we nog meer argumenten aandragen? Kaarsen kun je ook verrassend toepassen. In de make-over in Arnhem gaf stylist Frans de sfeermakers een ereplaats aan de wand: zaag de blokjes hout op maat, frees er ‘gaten’ in en voilà er is plek voor een waxinelichtje. In voor nog een zelfmaak klusje? Deze kaarsenhouders zorgen voor sfeer in de slaapkamer.

Lange zomeravonden

Om de kaarsenparade compleet te maken, mag er in de tuin natuurlijk geen sfeerlicht ontbreken. Waar de Denen zelfs in klaslokalen en kantoorgebouwen kaarsen gebruiken, maken wij de zomeravonden graag nog zwoeler. Hoe? Wat dacht je van een lantaarnwand zoals Marianne die ontwierp voor de make-over in Amsterdam. De saaie patio werd het sfeervolle, kloppende hart van het huis. Gegarandeerd dat dit idee bij jou thuis ook de vonk weer doet overspringen tussen jou en je tuin.  Wij zijn team buitenverlichting zonder snoeren, stopcontact en zonne-energie. Kaarsen dus!

DIY kaarsen

Een kaars hoeft niet per se zijn dienst uit te zitten als sfeervolle lichtbron. Met een subtiele twist geef je ‘m net even een klein podium. Wat je daarvoor nodig hebt? Alleen wat leren wikkels of oude stempels. Wil je een klusje met minimale uitputting, maar wel met maximaal resultaat? De kaars met punaises maak je in een handomdraai.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties