WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Haal de zomer in huis met gebleekt terra

Dat heerlijke gevoel van sleetse, zondoorstoofde tegels aan het eind van een lange zomerdag, zo warm en fluwelig onder je voeten? Vertaald in een kleur is dat gebleekt terra. Inspiratie voor een huis als een warme cocon.

Jou krijgen ze voorlopig het

huis niet uit

Voelbaar en zichtbaar zacht

Zacht velours met slijteffecten, matte kalkverf op de muur en het plafond, en kleden om met je tenen door te woelen: alles is voelbaar en zichtbaar zacht en heeft iets menselijks. Tot aan de tafel met terracotta tegels en vazen met glanzende rondingen. Jou krijgen ze voorlopig het huis niet uit, maar langskomen mag altijd.

Privéspa

Een illusie, en toch een die werkt: met een hip rieten kamerscherm maak je van de badkamer een ruimte waar je je kunt terugtrekken voor meditatie, yoga, een maskertje en een half uurtje stilte. ‘Niet storen’ op z’n allervriendelijkst.

Stalenkaart

Onder de zon verstillen grassen en bloemen tot een gestileerde versie van zichzelf. Breng alles wat je mooi vindt aan terra en zongerijpte kleuren samen in een stilleven tegen een zonnige muur. Dan krijg je het schaduwspel van licht en dansende bladeren er gratis bij.

Lichtdoorlatend

Geen ensuitedeuren? Met dunne linnen gordijnen kun je zelf een luchtige afscheiding maken tussen twee ruimtes, zo dicht of open als je op dat moment wilt. Een subtiel alternatief voor harde materialen. Combineer je het met meubels en accessoires die zelf ook iets transparants hebben, dan kan het zonlicht altijd zijn werk doen.

Productinformatie ‘thee drinken’

Elementenbank Bow van Cassina in sleetse velours Gordon (frozenfountain.com). Keramieken ronde bijzettafel van Marie Michielssen (serax.com). Fauteuil van touw en hout (sukha.nl). Stalen salontafel met blad van terra tegels, 165×42,5×34 cm (boxworx.nl). Hoogpolig vloerkleed 180×120 cm (hkliving.nl). Vaal kleed met print, 180 x120 cm (iblaursen.dk). Matraskussen van geel velours (deens.nl). Gordijn van linnen Sutton House Reloaded, kleuren CH2351/022 en 023 van Chivasso, kamerhoog, breedte 310 cm (jab.de). Op de bank: plaid van Malagoon, rechthoekig kussen van Hay (eijerkamp.nl), rond kussen van Madam Stoltz (vtwonen.nl). Op tafel: ovaal zandkleurig dienblad van Serax, zalmkleurig dienblad van Bloomingville, theepot van Normann Copenhagen, glazen vazen van Mica (vtwonen.nl). Mokken met oor van hkliving (eijerkamp.nl). Kalkverf kleur Cypria (brechtmurreatelier.nl).

Productinformatie ‘stalenkaart’

Op de muur: kalkverf in kleur Cypria (brechtmurreatelier.nl). Tafellamp, kommetje, bloempot met oren (vtwonen.nl). Schilderij van Petra Lunenburg, boek Beyond Borders van Birgitta deVos (sukha.nl). Schaal (onshus.nl). Kaars (iblaursen.dk). Kandelaar (eijerkamp.nl).

Productinformatie ‘licht doorlatend’

Gordijnen van linnen Sutton House van Chivasso (jab.de). Tafel van Hay, 250x90x74 cm cm (lxbxh), rotan bank, 140 cm breed-, roze stoel Wire, bamboe stoel van Madam Stoltz, lamp van Normann Copenhagen (vtwonen.nl). Op tafel: koffiepot van Normann Copenhagen, roze bord, donkerrood bord (vtwonen.nl). Onderste tafelkleed van zachtroze linnen, gele servetten (hkliving.nl). Overige servetten (gabrielle-paris.nl). Tafelkleed van terrakleurig linnen €(weldaad.com). Messingkleurig bestek per driedelig couvert (nordal.dk). Plaid van Hay(eijerkamp.nl).

Productinformatie ‘privéspa’

Kamerscherm (vtwonen.nl). Gekleurd bad met gestoffeerde ombouw, los verkrijgbaar vanaf 170×75 cm (intercodam.com). Rond kleed (vtwonen.nl). Grafische prints, ingelijst (hkliving.nl). Hammamdoek , badjas (hammam34.com). Glas (frozenfountain.com).

Bron: vtwonen 08-2019 | Fotografie Stan Koolen | Styling Marianne Luning

nog meer: wooninspiratie