WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Geen kei in het maken van interieurkeuzes? Zo pak je het aan

Is ‘beter goed gejat, dan slecht bedacht’ jouw motto op interieurgebied? Niks om je voor te schamen, want er schuilt nou eenmaal niet in iedereen een interieurstylist. Wanneer je het moeilijk vindt je eigen smaak te bepalen, kijk dan de grote lijnen af van de pro’s en giet er daarna nog je eigen sausje overheen. Zo staat de basis als een huis en is je interieur toch niet dertien in een dozijn.

weer verliefd op je huis aflevering 3 seizoen 13 | stylist Liza in Winkel

Een interieur moet groeien

Zit je soms stikjaloers voor de televisie te kijken hoe de vtwonen stylisten in één dag een heel nieuw en perfect kloppend interieur uit de mouw schudden? Bedenk dan dat dat normaal gesproken niet allemaal in een keer gebeurt. Een interieur moet groeien en koop je niet even in een dag bij elkaar.

Maak een moodboard

Onze stylisten beginnen een nieuw project altijd met een moodboard, dus doe dat ook! Een middag knippen en plakken geeft je meer inzicht in je stijl en wat je belangrijk vindt. Maak daarna een foto van dit moodboard, dan heb je ‘m altijd bij de hand als je naar een woonwinkel gaat. Schroom ook niet om het moodboard aan een verkoper te laten zien, het zegt namelijk veel over jou en zij hebben er verstand van.

Ook leuk om te doen: de woonstijlentest en moodboardtest.

Plattegrond maken

Je kunt een enorme fan zijn van groots en meeslepend, maar als je klein en donker woont, dan kunnen je aankopen in real life heel erg tegenvallen. Maak daarom een plattegrond van de ruimte die je wilt gaan inrichten. Dit mag gewoon met de hand, als de afmetingen maar kloppen. Maak ook hier een foto van, het is altijd handig om dit bij je te hebben. Geef op de plattegrond ook aan hoe het met de lichtinval zit – ligt de kamer op het noorden of zuiden – dit heeft namelijk ook invloed op je kleurkeuze.

Toch hulp nodig? Schrijf je dan in voor onze interieurcursus: vtwonen college. Iedereen een vtwonen droomhuis!

Afkijken

Als je weet welke woonstijl bij je past en je moodboard duidelijk heeft gemaakt welke kleuren en items je mooi vindt, dan kun je veel gerichter gaan zoeken in tijdschriften en online. Gebruik deze zoektermen op Pinterest en zoek op tags op Instagram. Zie je iets moois? Schroom dan niet om te vragen waar dat ene kastje of schilderij vandaan komt, de meeste interieurliefhebbers delen hun vondsten graag.

Afkijken kan ook van de afleveringen van Weer verliefd op je huis, je vindt hier een overzicht van alle seizoenen. En ken je vt tv al? In deze video’s laten onze stylisten Marianne, Fietje en Liza elke week zien hoe je met kleine aanpassingen grote stylingsprongen maakt. Verplicht voer voor iedereen, vooral als je vindt dat je geen smaak hebt.

Naar styling-school

Nog niet overtuigd? Dan kun je altijd nog naar de leukste school van Nederland: vtwonen college! Marianne, Fietje en Liza geven online een basiscursus inrichten. Echt een aanrader.

Hier vind je meer informatie over vtwonen college.

nog meer: wooninspiratie