WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tips voor jouw feestelijke tafel

De kerstperiode is hét moment om je eens flink uit te leven met de tafeldekking. Normaal voldoet een bord, een servet en bestek, maar op kerstavond mag het net dat tikkeltje meer zijn. Met deze simpele tips krijgt je tafel alvast een feestelijk tintje.
tafel goud blauw

tafel binnenkijker goud

witte tafel kerst

tafel kerstballen

Feestelijke tips voor je tafel

  • Sfeer en gezelligheid creëer je met kaarsen. Deze mogen absoluut niet ontbreken wanneer je de tafel dekt. Gebruik lange smalle kaarsen of kleine theelichtjes, dan blijft het gemakkelijk om met je gasten te praten.
  • Je tafel wordt een pronkstuk door natuurlijke elementen toe te voegen: kies voor onderzetters uit hout of decoreer met een takje uit de kerstboom. Als je een traditionelere look wilt, ga dan op zoek naar dennenappels en bessen.
  • Voor extra feest werk je met goud- en zilvertinten. Tijdens de feestdagen mag je tafel écht schitteren. Een gouden bestek of zilveren bord klaren de klus!
  • Liever een klassieke tafel? Kies dan voor wit neutraal servies. Mooi gevouwen servetten maken het plaatje af.
  • Durf ook verschillende glazen en borden te mixen. Werk af door kerstballen op tafel te leggen. Prachtig zo’n feestelijke kerstversiering!
  • Last but not least: een klein cadeautje voor de gasten. Dat hoeft zeker niet duur te zijn. Je kan ‘m ook zelf maken. Alleszins zorgt een presentje voor een leuke extra.

Nog meer tips voor aan tafel? Blogster Aurélie geeft je tips tijdens haar zoektocht naar het mooiste servies.
nog meer: wooninspiratie