WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een vaas breken: durf jij het aan?

Niet zo lang geleden werd Eindhoven omgetoverd tot een groot design-walhalla voor Dutch Design Week 2015. Wij gingen met onze camera’s op pad om inspiratie op te doen. We spotten veel moois, maar er was één ontwerp waar ons oog op viel. Een vaas met meerdere vazen erin. En je moet ze breken om de volgende te zien. Heb jij het lef?

Design van Mianne de Vries

Mianne (je spreekt het uit als “Ma-jen”) is het creatieve brein achter de vaas en ontwerpt producten die gewoontes en verwachtingen doorbreken. Ze wil niet alleen mooie en handige dingen maken, maar haalt je uit je veilige wereld door je te prikkelen. Zo ook met de Curious vaas!

Curious Vase

De Curious Vase is een vaas met daarin nog meer vazen. Het prikkelt je nieuwsgierigheid, want er is maar één manier om de volgende vaas te zien: de buitenste vaas breken. Winnen jouw nieuwsgierigheid en lef het of durf je de gok niet aan? Zodra je de vaas breekt, is er geen weg meer terug. Maar als je hem niet breekt, dan zul je nooit weten welke andere vazen erin zitten. Wat zou jij doen?

Voor meer spannende ontwerpen, kijk je op de website van Mianne.

vaas breken

nog meer: wooninspiratie