WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een piano in huis? Zo past het in je interieur

Muziekinstrumenten zijn, op een paar fluiten na, moeilijk uit het zicht te plaatsen. Dat is alleen maar fijn, want ze zijn natuurlijk ook veel te mooi om weg te moffelen. De piano bijvoorbeeld, al kan dat door de grootte best een uitdaging zijn. vtwonen verzamelde inspiratie van beelden door de jaren heen, ter inspiratie om je piano een welverdiende plek te geven.

Vtwonen weer verliefd op je huis aflevering 3 seizoen 15 | Stylist Marianne in Aalsmeer | sneak peek

Als wandplank

Je muziekinstrumenten gaat helemaal op in het interieur, wanneer je er gewoon wat eyecatchers bovenop plaatst. Inderdaad, dat gaat met een piano natuurlijk makkelijker dan bij je gitaar of drumstel. Op de piano kun je dan ook flink losgaan. Schilderijen, kaarsen; je kunt het zo persoonlijk maken als je wilt. En praktisch is het ook nog eens, een lamp voor je bladmuziek. Wanneer je de piano echt vol zet, zou het geluid tijdens het spelen iets gedempt kunnen worden. Voor veel mensen is dat een uitkomst, zo stoor je de buren wat minder en maak je geen eventuele huisgenoten wakker.

LEES OOK
De basiselementen van een klassiek modern interieur

In de kast

Een mooie omlijsting voor je piano, en ook nog eens extra opbergruimte. Een piano in de inham van je kast is eigenlijk gewoon een win-winsituatie. Met nóg een fijn voordeel trouwens: je kunt hier isolerend materiaal aan toevoegen. Aan de binnenkant van de kastwanden bijvoorbeeld, en vooral tegen de muur. Je ziet er niets van, en je buren zouden er zomaar eens blij van kunnen worden.

visgraat vloer vtwonen

Tegen de statement wall

Dat je er een paar schilderijen of fotolijsten op zet, betekent niet dat je muur helemaal effen moet zijn. Juist als je instrumenten voor een statement wall staan, komen zomen ze goed tot hun recht.

Als room divider

Een piano hoeft natuurlijk niet altijd tegen de muur te staan, al is het meestal wel een stuk mooier om de achterkant wat minder in het zicht te zetten. Dat los je perfect op door ‘m in te zetten als room divider. En dan geen hele muur, maar een wandje waar je nog makkelijk overheen kijkt. Zo houd je de open ruimte, en staat je piano mooi centraal.

vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 11 aflevering 4 | fotografie Barbara Kieboom | styling Eva van de Ven

In de kleuren van je huis

Je weet natuurlijk zeker dat een piano in je interieur opgaat wanneer je een zwartmatte robuuste piano in een kamer zet waarin diezelfde kleur terugkomt. Vind je dat zwart net iets te confronterend? Een mat witte piano verdwijnt tegen een rustieke witte muur, et voilà: minder contrast, meer rust.

piano

Een speciale pianokamer

Toegegeven: een vleugel leent zich hier beter voor dan een piano. De vleugel heeft namelijk organische vormen waardoor ‘ie sowieso al niet zomaar tegen de muur kan worden geplaatst. En dan is de piano met een platte achterkant toch een ander verhaal. Toch kun je dan ook een hele ruimte wijden aan je 88 toetsen. Of, wanneer je meerdere instrumenten in huis hebt staan én een kamertje over hebt, een heuse muziekkamer maken. Kroonluchter erbij, en je waant je even in jouw versie van een balzaal.

vleugelpiano zwart
nog meer: wooninspiratie