WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een kaars is dé finishing touch

Wist je dat de Denen jaarlijks meer kaarsen dan ieder ander land verslinden? Waarom? Ze associëren een kaars met het ultieme hygge: gezelligheid, genieten en dankbaarheid, daar draait het om. Maar niet alleen de Denen verslijten kaarsen, ook de vtwonen stylisten weten er wel raad mee. Kaarsen zijn dan ook vaak de finishing touch in onze make-overs!

Nooit genoeg kaarsen

In de slaapkamer, woonkamer of badkamer. Op tafel, aan de wand, op het terras: wat ons betreft kun je niet genoeg kaarsen in huis hebben. En dat is niet zonder reden, want een kaars staat voor huiselijkheid, gezelligheid en geborgenheid. Ze geven sfeer, licht en zelfs geur. Moeten we nog meer argumenten aandragen? Kaarsen kun je ook verrassend toepassen. In de make-over in Arnhem gaf stylist Frans de sfeermakers een ereplaats aan de wand: zaag de blokjes hout op maat, frees er ‘gaten’ in en voilà er is plek voor een waxinelichtje. In voor nog een zelfmaker? Deze kaarsenhouders zorgen voor sfeer in de slaapkamer.

Lange zomeravonden

Ook in de tuin natuurlijk geen sfeerlicht ontbreken. Waar de Denen zelfs in klaslokalen en kantoorgebouwen kaarsen gebruiken, maken wij met kaarslicht de zomeravonden graag nog zwoeler. Hoe? Wat dacht je van een lantaarnwand zoals Marianne die ontwierp voor de make-over in Amsterdam. De saaie patio werd het sfeervolle, kloppende hart van het huis. Gegarandeerd dat dit idee bij jou thuis ook de vonk weer doet overspringen tussen jou en je tuin.  Wij zijn team buitenverlichting zonder snoeren, stopcontact en zonne-energie. Team kaars dus!

patio

DIY kaarsen versieren

Een kaars hoeft niet per se zijn dienst uit te zitten als sfeervolle lichtbron. Met een subtiele twist geef je ‘m net even een klein podium. Wat je daarvoor nodig hebt? Alleen wat leren wikkels of oude tafelpoot. Wil je een klusje met minimale uitputting, maar wel met maximaal resultaat? De kaars met punaises maak je in een handomdraai.

nog meer: wooninspiratie