WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een industrieel interieur in 5 eenvoudige stappen

Heb jij een rauwe, gedurfde stijl? Zou jij het liefst in een oud fabriekspand wonen en zie je graag constructiedetails in jouw huis? Kies dan voor een industrieel interieur met vintage elementen. En dat doe je zo:

1. Typisch industrieel interieur

Gietvloer, metalen trap, stellingkasten van steigerbuizen, bakstenen muur, letterbakken en heel veel vintage zoals een oud bibliotheektrapje, houten tafel met metalen onderstel uit bijvoorbeeld een atelier, designklassiekers, oude lockerkasten en apothekerskasten, industrielampen, oude schoolstoelen, Franse ‘tolix’ tuinstoelen. Lees ook: ‘Dit is alles wat je moet weten over een betonvloer’

2. Kleuren in een industrieel interieur

Zwart-, wit- en grijstinten en legergroen met felgekleurde accenten. Deze kleuren hebben namen als Tent, Lei, Canvas, Melk, Basalt, Oktober en passen perfect in een rauw interieur.

Industrieel interieur

3. Vormen in een industrieel interieur

Strak en pragmatisch design. Materialen: Metaal, beton, canvas, en hout. De wens om in een oud fabriekspand, een school of een ander industrieel pand te wonen is zichtbaar in het interieur. De sfeer is die van een New Yorkse loft: een grote open ruimte. De indeling, de keuken en de badkamer zijn liefst zelf ontworpen. Constructiedetails worden niet weggewerkt. Lees ook: ‘Cottagecore: dit is de nieuwe (prachtige) interieurtrend’

4. Industriele dessins

Grafische dessins als letters, typografieën en stempels.

Industrieel interieur

5. Industriele merken

Gispen, Revolt, Eames, Tolix, Kee-Klamp, Jieldé, Neef Louis, Fens Decor, De Troubadour, Combitex, Havenloods 23, Bloomberry. Je vindt ze (deels) in de vtwonen shop.

Shop de stijl

nog meer: wooninspiratie