WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een groen interieur

Duurzaam wonen zonder in te leveren op comfort en design? Check! Met de meubels van Ethnicraft krijgt jouw huis een verantwoorde make-over. (promotie)

ethnicraft walnut eettafel

Duurzaamheid

Het zal je niet ontgaan zijn: duurzaamheid is een hot topic. Er zijn een heleboel manieren om jouw woonomgeving groener te maken: van goede isolatie tot waterbesparende snufjes. Met een energiezuinige woning verklein je niet alleen jouw ecologische voetafdruk, ook voor je portemonnee is het een prettige bijkomstigheid. Of je kleine of grote aanpassingen in huis maakt, is helemaal aan jou. Alle beetjes helpen!

Een groene inrichting

Toe aan een make-over? Let er dan op dat de meubels die je koopt gemaakt zijn van verantwoorde materialen, zoals duurzaam geproduceerd hout, gerecycled papier, karton of bamboe. Kies voor een tijdloos item om te voorkomen dat je er snel op uitgekeken bent.

Dat ecologisch en mooi tegenwoordig moeiteloos samengaat bewijst de stijlvolle collectie van Ethnicraft. Dit Belgische meubelmerk heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. Al het teakhout draagt een 100% FSC-label.

duurzaam wonen vakkenkast

Milieuvriendelijk

Hout is hét materiaal voor Ethnicraft. Maar dan wel duurzaam verkregen. Ze houden dan ook rekening met de herkomst van het hout, de energie die gebruikt wordt tijdens het productie – en distributieproces, de behandeling van het hout en het creëren van zo weinig mogelijk restafval.

Herkomst

Het teakhout vindt zijn oorsprong in Indonesië; Ethnicraft verzamelt hout van verlaten gebouwen en oude pakhuizen op Java. Daarnaast gebruiken ze hout verkregen bij Indonesische teak-plantages.

ethnicraft eiken bed

Duurzaam design zonder poespas

De eigentijdse meubels zijn simpel en clean. Denk: strakke belijningen en geen poespas. De items, variërend van salontafels tot wandkasten, voelen zich dan ook meer dan thuis in industriële of Scandinavische interieurs. Dankzij het massieve hout zijn de meubels oersterk en heb je er levenslang plezier van. Ook dat is duurzaam!

Bron: in samenwerking met Ethnicraft

nog meer: wooninspiratie