WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Digitale kerstborrel? Zo maak je er een feestje van

Voorgaande jaren had je de kerstborrel misschien het liefst geskipt, maar nu alles anders is. We snakken er ineens naar om elkaar weer in levende lijve te zien en te spreken. Gewoon om weer even te voelen hoe het ook alweer was, voordat je-weet-wel ons gewone leven kwam verstoren. Gelukkig zijn we inmiddels doorgewinterde Zoom-ers en kunnen we in ieder geval digitaal aan de borrel.

Hoe dan?

Na maandenlang online werken, vergaderen en verjaardagen vieren, kan een online kerstborrel er ook nog wel bij. Zo gezellig als een live borrel wordt het misschien niet, maar de kerstborrel 2020 wordt er sowieso eentje to remember. Waar je je collega’s, vrienden of leden van je sportclub gaat ontmoeten, ligt een beetje aan het aantal mensen: elk digitaal platform heeft een maximaal aantal deelnemers. We zetten hieronder de bekendste online vergadertools op een rij:

Zoom: 100 deelnemers
Google Meet: 250 deelnemers 
Microsoft Teams: 50 deelnemers
Facebook FaceTime: 32 deelnemers
Skype Meet Now: 50 deelnemers

Ligt de organisatie van de online borrel in jouw handen? Let er dan op dat de borrel niet te lang duurt en laat lange speeches achterwege. Wel doen: stel een dresscode in en laat alle deelnemers in glitter outfit of foute kersttrui achter hun scherm plaatsnemen.

Hapje en drankje

Veel bedrijven hebben hun medewerkers het afgelopen jaar af en toe met een bemoedigend kaartje of cadeautje een hart onder de riem gestoken. En al gauw was daar ook de borrelbox, een pakket met wat lekkers voor tijdens de vrijdagmiddagborrel. Dikke kans dat je met de kerst ook zoiets kunt verwachten. Mocht dat niet zo zijn, dan moet je zelf de slingers ophangen: zet een feestelijk hapje en drankje klaar naast je beeldscherm en proost met een chic glas op een gezond en ‘gewoon’ 2021.

Muziek

Bij een feestje hoort muziek! Om aan alle smaken tegemoet te komen, kan je als organisator van de kerstborrel een poll maken waarmee alle deelnemers mogen stemmen op hun favoriete kerstnummer. Of laat je lolligste collega als kerstman een muziek- of pubquiz organiseren. Of een bingo! Hoe afgezaagd het ook klinkt, tijdens een online kerstborrel moet je het gewoon niet al te ingewikkeld maken. En stiekem zijn het juist de guilty pleasures van (bijna) iedereen. 

nog meer: wooninspiratie