Creatief met ansichtkaarten

Geef je huis karakter met zelfgemaakte collages van de mooiste ansichtkaarten. Vijf snelle stylingideeën voor kunst-op-maat, zo kun je mooie ansichtkaarten bewaren.

creatief met kaarten

kaartenrek

grafische kaarten

ansichtkaarten bewaren

creatief met kaarten

Plak ze achter glas

De kast van Raw Materials krijgt een eigen gezicht door de binnenkant van de glazen deur met kunstkaarten te beplakken. Een paar exemplaren op de buitenkant van de deur zorgen voor een extra gevoel van diepte. Kies voor één thema, zoals hier prachtige portretten van vrouwen door de eeuwen heen. De lamp is van Sourced & Sold, de kruk is van Lodsh en het voddenkleed is van Au Maison.

Kies voor een rek

Variatie troef: met een rek van bijvoorbeeld Bloomingville creëer je een steeds wisselende tentoonstelling. Mooi voor aan de muur of op tafel van Sourced & Sold. Hier is gekozen voor een mix van kunstkaarten en kaarten met gedichten. De stoelen en de lamp komen van Sourced & Sold.

Zet ze op een rij

Door een rijtje grafische, zwart-witte ansichtkaarten in verschillende formaten op de muur te plakken maak je een alternatieve lambrisering. Een smalle streep van oranje tape van Vlieger zorgt voor een extra krachtig effect. Het groene bankje is van Raw Materials. De lamp is van Sourced & Sold, het kleed is van Sukha.

Geef ze een slinger

Deze decoratieve slinger met kunstkaarten in vergrijsde blauw-tinten is een echte blikvanger. Kies voor een mooi contrasterend rood koord en bevestig de kaarten met een knoopje of klemmetje. De ster is van Andy Doig en het kastje op wielen van Sourced & sold.

Ga wildplakken

Kies je favoriete kaarten en plak of prik die lukraak op de muur. Zorg voor variatie: van decoratieve ansichtkaarten tot exemplaren met lieve berichten die je door de jaren heen gekregen hebt. Laat van sommige kaarten de achterkant zien, zodat de tekst zichtbaar is. De bank (nr. 7610 in zachtgele wollen bekleding) is van Gelderland. De industriële salontafel is van Sourced & Sold en het kleed is van Au Maison. De lamp is van Raw Materials.

De ansichtkaarten zijn verkrijgbaar bij Art Unlimited en Plint, maar je kunt ook jouw eigen mooie ansichtkaarten bewaren en hiervoor gebruiken.

Bron: vtwonen | Fotografie Anna de Leeuw | Styling Marianne Luning

Vijf snelle stylingideeën voor kunst-op-maat.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 13 augustus 2013 om 18:48

ik heb 2 grote magneetborden 1 op de gang en 1 op de wc / daar hang ik mijn mooiste aansichkaarten aan met mooie zilveren knopen magneetjes. Een tip

>

Anoniem op 13 augustus 2013 om 13:22

@ Corine: Masking tape is veilig voor de muur en kun je ook weer gemakkelijk verwijderen. En staat ook nog eens extra leuk! Groeten, Ilse (webredactie vtwonen)

>

Anoniem op 13 augustus 2013 om 13:18

@ Brenda: als je op de cijfers (fotonummering) onder de foto's klikt, pauzeert de slider en kun je in alle rust kijken. Groeten, Ilse (webredactie vtwonen)

>

Anoniem op 13 augustus 2013 om 13:18

Hallo! Wat een tof idee om die kaarten te stylen.
Verder ben ik ook even heel erg benieuwd bij welke winkel de staande lamp op pagina 1 vandaan komt.
Bedankt voor je reactie!
Groetjes
Monique

>

Anoniem op 13 augustus 2013 om 11:56

Foto's wisselen idd te snel af en via de pijltjes teruggaan skipt hij toch nog te snel door. Is er een mogelijkheid voor een pauze button? dat zou fijn zijn :) Verder: fijn om nu iedere maandag geinspireerd te worden door de mail!
gr.

>

Anoniem op 13 augustus 2013 om 10:13

Beste Thea, met de pijltjes onder de foto's kun je eventueel nog even terug naar de vorige foto. Misschien helpt dat? Groet Laura, online editor vtwonen

>

Anoniem op 12 augustus 2013 om 22:32

Ik vind de foto"s te snel wisselen , er is amper tijd om alles een beetje in je op te nemen.JAMMER.

>

Anoniem op 12 augustus 2013 om 14:39

Wild plakken op de muur wil ik al een tijdje doen maar nog niet gedaan omdat ik de juiste lijm niet kan vinden. Misschien een tip of advies?
Leuke foto's trouwens.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties