WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Cottagecore is dé nieuwe (prachtige!) interieurtrend

Interieurtrends veranderen soms zo snel dat je het amper bij kunt houden. Gelukkig zijn sommige trends zo fijn dat ze wel even blijven. Cottagecore is er daar één van. We waarschuwen je alvast, want als je dit ziet dan wil je meteen het hele huis een make-over geven.

vtwonen 08-2019 | styling Moniek Visser, fotografie Peggy Janssen | klein wonen - kleine slaapkamer

Cottagecore

De naam zegt het eigenlijk al: de cottagecore trend is afgeleid van het interieur van kleine cottages in de natuur. Denk aan zachte materialen, zonnestralen die door de ramen naar binnen vallen, de geur van versgebakken brood en het geluid van een knapperend haardvuur op de achtergrond.

Cottagecore zoomt in op de romantische western-stijl waarin veel aandacht is voor ambacht, echtheid en slow life. Voorop staan comfort en warmte.

Hout en haard

De codewoorden voor deze heerlijke interieurtrend – groot geworden tijdens de lockdown – zijn pastelkleuren en natuurlijke materialen zoals hout, veel groen en warm wit. Combineer deze kleuren met gestoffeerde meubels, wollen plaids, grote ramen, veel kaarsen, emaille servies, een haard en je cottagecore interieur is een feit.

Of je nu een groot huis of een kleine woning hebt, de cottagecore trend kan altijd en overal. Het doel is een knusse, minimalistische, simplistische en warme sfeer neer te zetten waar het niet draait om kwantiteit, maar om kwaliteit.

Zo klaar

Een fijne bijkomstigheid van cottagecore is dat je voor deze trend niet het hele huis hoeft te verven, behangen of af te werken. Hout mag gewoon zijn eigen kleur behouden, ook als het verschillende kleuren heeft.

Onbewerkt en puur zijn misschien wel de twee belangrijkste voorwaarden voor het creëren van een cottagecore sfeer en dat geldt ook voor meubels. Tweedehands, hout, metaal en een zo simpel mogelijk design.

nog meer: wooninspiratie