WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Buitenmeubels, ook voor binnen!

Om alvast flink in een zonnige stemming te komen: de nieuwste lichting buitenmeubels is fris gekleurd en staat net zo mooi binnen als buiten. Meteen nieuwe buitenmeubels shoppen? Dat kan hier! 

Binnentuin met buitenmeubels

Ook zonder groene vingers is een binnentuin zo gemaakt. Een paar mobiele stukken, die je steeds anders kunt opstellen, zijn ideaal voor een indoor tuin met kruiden en potplanten. Van opklapbare vlinder- en bistrostoelen tot flexibele kastmodules en een lichtsnoer. En ach, zet zo’n uitbundig bloeiende mimosa dan ook meteen maar in een simpele emmer. En haal die pallets naar binnen. Dat versterkt het buitengevoel alleen maar. Buiten naar binnen halen kan natuurlijk ook. Hoe je dat doet, lees je hier.

binnentuin
Tetris modulaire elementen van Eternit, leger-
groene kruk van Chaises Nicolle, tuingereedschap Fork, Trowel en Potting sieve van Sophie Conran, leger-
groene plaid, Gigogne glazen per set van 6, emaillen bekers zonder oor, bekers met oor, groene bistrostoel van Fermob links, mint-
groene stoel Tolix Chaise A (Extra Vert). Bamboe potten S in een set van drie met onderschaal (Hema). De overige spullen zijn privébezit. In de potjes zit rozemarijn.

Buitenmeubels naar binnen halen

Zet een paar tuinstoelen bij elkaar, hang er een lichtsnoer boven, spijker een vogelhuisje aan de muur en leg een kleed van natuurlijk zeegras op de grond en deze setting roept meteen de associatie op van een lange knusse avond in de tuin. Met z’n allen rond de vuurkorf of houtkachel, de hele avond genieten.

met buitenmeubelen creeer je eenvoudig een tuinfeest
Geel-zwarte stoel Paulistano Chair met katoenen hoes, zwarte stoel Beatle chair met katoenen hoes, gele stoel Luxembourg low armchair van Fermob, zwarte kruk van Chaises Nicolle, vogelhuisje Birdy van Eternit (Extra Vert). Vloerkleed van zeegras Ø 200 cm, Tivoli Audio radio Pal (niet meer leverbaar in geel) (Nijhof). Jieldé vloerlamp (themanor.nl). Melamine mok (Hema). Snoerlamp light chain van House Doctor (vtwonen.nl). Schaal van melamine met walvis (Urbans and Indians). Jasje (Edith & Ella).

Shop de stijl

Picknick-plek

Wat Buienradar ook in petto heeft: een binnen-picknick kan natuurlijk altijd. Parijse bistrostoeltjes, een robuuste plantenbak vol kruidenplantjes, de geur van rozemarijn en een lichte lunch met puur natuur salade… zitten we nou in de Provence?

binnen picknicken met buitenmeubels
Lockerkast van Tolix, eettafel met losse schragen van Tolix 200×80 cm (lxbxh), plantenbak Balconia van Eternit 80×20 cm (Extra Vert). Jieldé vloerlamp (themanor.nl). 
Groene Luxembourg-stoel 
van Fermob links, bistrostoel van Fermob (Extra Vert). Rieten stoel Armande (Ha50). Thermoskan Stanley 
(Urbans and Indians). In de plantenbak zit rozemarijn.

Terrasje pakken

Hoogteverschillen, rechte lijnen, wit in de basis en strak design in plaats van frivole tuinstoelen: in de huis-tuin-en-keukenbar valt een lichte overeenkomst met twisted garden – een van de belangrijkste tuintrends van 2015 – niet te ontkennen. Ook in de eethoek krijg je door de combinatie van de klassieke Tolix-stoelen, de Franse rotan-terrasbank en Middellandse Zee-blauw als hoofdkleur voor de buitenaccessoires een mediterraan buitengevoel.

Buitenmeubels zorgen binnen voor een unieke stijl
Hanglampen Mold van Eternit, blauwe kruk Grand Dossier van Tolix, groene barkruk van Chaises Nicolle met rugleuning, 75 cm hoog, zwarte barkruk zonder leuning van Chaises Nicolle, 75 cm hoog, snoeischaar van Sophie Conran (Extra Vert). Poster van vlinder en libel, broodplank (Nijhof). Olielamp Patina (Urbans and Indians). Grote witte kom Bamboo, kleine grijze kom Bamboo (Hema). Houten stok in wit met zwarte strepen (HK Living). Kunststof vloerkleed 120×200 cm (Urbans and Indians). In de potten en balkonbak zit Rozemarijn.
nog meer: wooninspiratie