WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Blogtrend: 365-dagen-projecten

Blogs zijn ideaal om inspiratie op te doen. Soms gebeurt dat in de vorm van producten, soms in de vorm van vage ideeën en soms is het heel concreet. Er zijn bloggers die initiatieven starten die erg inspirerend zijn en als je zelf ook blogt is het misschien wel leuk om die inspiratie te gebruiken. Zo zijn al een heleboel blogtrends ontstaan.

Blogtrend

De 365-dagen-projecten bestonden waarschijnlijk al voordat erover gelezen werd via weblogs, maar de projecten zijn wel veel populairder geworden. In februari 2011 startte Sanne Swinkels met een 365-dagen-project. Ze schreef er een blog over voor haar toenmalige website wat veel bezoekers trok. Daarom besloot ze de website 365dagenproject.nl in het leven te roepen. De website is bedoeld ter inspiratie en met meerdere redacteuren en daardoor meerdere 365-dagen-projecten is er genoeg inspiratie te vinden. Maar wat is zo’n project?

Sanne Swinkels: ‘’Bij een 365-dagen-project maak je iedere dag ‘iets’ (bijvoorbeeld een foto, of een kunstwerkje, een schrijfsel) en dat een heel jaar lang. Door iedere dag even stil te staan bij iets ‘abnormaals’ (dus niet je tanden poetsen of ontbijten) creeer je een soort eigen mini-traditie. En dat is heel bijzonder.’’

365-dagen-projecten

Er zijn heel veel verschillende soorten projecten te bedenken, waarvan veel draaien om fotografie of om iets op te schrijven. Jessica fotografeerde elke dag een kopje thee. En Anja Brunt bedacht een project waarbij ze 365 dagen lang een gezicht creëerde. Het project bleek zo succesvol dat ze het inmiddels heeft verlengd tot 1001 gezichten.

Andere bijzondere projecten zijn een-kastje-per-dag waarbij je elke dag een kastje opruimt, a stamp a day waarbij Gertie Jaquet elke dag een stempel maakte en de twittercolumns van Diana van Ewijk ontstonden ook als een 365-dagen-project. Nu Diana van Ewijk bijna 365 twittercolumns heeft geschreven, schreef ze een blog over hoe zij haar 365-dagen-project heeft ervaren. Op de website 365dagenproject.nl vind je nog meer inspirerende voorbeelden.

In 2011 schreef Flow Magazine over 365-dagen-projecten, eerst op hun blog over het project van Anja Brunt en later in het magazine met tips om zelf aan de slag te gaan inclusief een lijst met 365 ideeën voor een 365-dagen-project. Een 365-dagen-project vereist doorzettingsvermogen en creativiteit, maar het brengt je vooral heel veel plezier en blijvende herinneringen aan mooie momenten van een jaar.

Geschreven door: Marike Bijlsma van Mamalifestyle.nl

nog meer: wooninspiratie