WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken bij Elvera van inspirerend blog Elv’s

Op de redactie praten we vaak met elkaar over mooie blogs, onze woonredacteur Kim liet Elv’s een keer vallen. Alleen de naam al! Na een kijkje te hebben genomen kwam ik er al snel achter dat Elvera, de vrouw achter het blog, een fantastische smaak heeft. Als je haar omschrijving leest op Elv’s  – Interior junkie – enjoying all the beautiful inspiring interior magazins and blogs – love Scandinavian design – always busy with and “transforming” my own home … my little camera always near me… i´m loving it  – maakt het mij nieuwsgierig naar meer. Hier vind je dan ook een mini-interview met Elvera en we mogen bij haar binnenkijken!

elv5 Elv1 ELv2 Elv3 ELv4

Kan je iets over jezelf vertellen?
Ik ben Elvera, woon met mijn gezin in Noord-Holland en ik zolang ik me kan herinneren ben ik bezig met alles wat maar met wonen te maken heeft.  Het begon ooit met voorzichtig bladeren in de woontijdschriften en boeken, rondkijken in woonwinkels en heeft geleid tot mijn grote tic: Het (soms bijna dagelijks) veranderen van ons huis (en dan met name de woonkamer) en uiteindelijk tot mijn blog Elv’s.

Je hebt een prachtig blog, wanneer ben je daarmee begonnen?
Ik ben eind november 2011 begonnen. Nog niet zo heel lang dus! Ik volgde zelf al heel lang diverse (met name Scandinavische design)  interieur blogs en eigenlijk was ik in mijn vrije tijd thuis heel veel met wonen (in en om het huis) inrichten en fotografie bezig. Vaak kreeg ik te horen “daar moet je iets mee doen”  en als ontspanning, naast mijn soms best intensieve werk in de sociale  sector, ben ik mijn eigen blogje begonnen!

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Mijn inspiratie haal ik uit heel veel dingen…. Ik lees en kijk best veel woonbladen en interieur blogs en soms krijg ik zomaar uit het niets een leuk idee.  Ik vindt het heerlijk om met slechts een paar kleine veranderingen van accessoires of kleur, een nieuwe “sfeer” te creeren en met niet zo voor de hand liggende spullen iets orgineels te bedenken.  Het hoeft vaak niet zoveel te kosten om iets moois te maken van je huis… en dat is prachtig om te delen!

We mogen een kijkje nemen in je huis, in wat voor huis woon je?
Ik woon in een rijtjeshuis aan het water in een 10 jaar oude woonwijk waar veel groen is. Ons huis is niet heel groot (120m3) maar door alles zo licht mogelijk te maken en spaarzaam en creatief in te richten hebben we een heerlijke woonruimte waar we ons allemaal happy voelen!

Verander je continue de inrichting van je huis?
Ik verander inderdaad heel vaak de inrichting van of accesoires in ons huis. En dan met name de beneden verdieping waar zich de hal/woonkamer/keuken bevinden. Een leuk idee uit een tijdschrift of van een blog of het gevoel van “het wordt hier te vol” kan leiden tot een volledig gerestylde woonkamer. Wel blijft de basis altijd wit en toch wel minimaal… het is heerlijk om na een drukke dag in deze rustige sfeer thuis te komen. De slaapkamers van de kinderen zijn wat stabieler en veranderen met name op het gebied van de aanwezige bouwwerkjes en playmobiel stadjes die gemaakt worden! Eigen creativiteit en ideetjes kunnen daar weer uitgeleefd worden. Ook onze eigen slaapkamer is voornamelijk wit en minimaal ingericht.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Ik hou van een lichte, simpele  en stoere inrichting (Scandinavisch design).  Zwart-Wit-Grijs en Hout zijn hier voornamelijk te vinden. Soms echt heel minimaal en voornamelijk met wit en dan weer met meer variatie en meer zwart, grafische prints, foto’s, masking tape of wat kleur (meestal roze en van korte duur…).  Er zijn echt te veel mooie en leuke dingen en ideetjes om de inrichting heel lang “hetzelfde” te houden.  Ik heb altijd wel “groen” in huis…. Met bloemen en planten bereik je ook weer een bepaalde sfeer.

Heb je nog shoptips voor mooie spullen?
Mooie spulletjes haal ik eigenlijk overal vandaan…. Van Basic Label, Ikea, Hema, Loods5  en bloemenwinkels tot leuke kleine interieur winkels en kringloop. Het heerlijkste is er je eigen draai aan geven…. Het hoeft niet zo standaard en volledig afgestemd te zijn van mij…. Het mag best afwijkend en vernieuwend zijn!

Lees je zelf ook andere woonblogs?
Ja ik bezoek dagelijks heel veel woonblogs… Mijn favorieten… pff… moeilijk… ik wil niemand tekort doen… maar Vosgesparis, Bloesem, April and May (Nederlandse Blogs) volg ik best al heel lang en zijn ontzettend inspirerend. En verder heel veel prachtige Scandinavische blogs zoals die van Daniella Witte, Stil Inspiration, Analeena’s Hem, French by Design, Emma’designblog, Cherry blossom en Ikea Family live…  en nog zo veel meer!

Ben je benieuwd naar het blog van Elvera? Dat is hier te lezen!

 

nog meer: wooninspiratie