WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Statement show: vazen met een unieke vorm

Vazen zijn onmisbaar. Of het nu is om een mooi boeket, pluimen of takken in kwijt te kunnen, of als accessoire op zich. Heb je het wel gehad met de standaard rechttoe-rechtaan vaas en ben je toe aan iets nieuws? Deze vazen hebben een unieke vorm. 

DIY wandkast

Individuele showstopper

Heb je enkele losse bloemen of een klein boeket dat je wilt laten schitteren? Dan is een vaas met een aantal gesepareerde openingen perfect. Deze tulpenvaas met een Delfts blauw motief bijvoorbeeld: raakt nooit uit de mode en is een echte eyecatcher voor in een mooie vitrinekast of voor op de eettafel. Dit schattige tafereel van Pauls Potten is qua kleur misschien minder opvallend, maar qua vorm des te meer.

LEES OOK
Grote vazen: size does matter…

Organische touch

Organische vormen zijn hot. Die zien we dan ook steeds vaker terug bij de vazen. Met name bij de vazen van natuurlijke materialen in een matte kleur, zoals dit bruine terracotta exemplaar van Bloomingville. De perfecte afwisseling op meubels met veelal rechthoekige vormen, zoals de salontafel of vitrinekast in de woonkamer. 

LEES OOK
Stylen met organische vormen en natuurlijke elementen

Vorm en kleur

Een vaas in een unieke vorm mét een knalkleur: opvallender ga je het niet krijgen. Maak een statement met deze paarse vaas van Kartell; extra opvallend door de vorm, kleur én grootte. Minder groot is deze gele vaas van Urban Culture, maar niet minder opvallend. Met een boeket in felle kleuren creëer je het perfecte contrast. Zo’n vaas fleurt gegarandeerd de ruimte op. 

LEES OOK
The seventies zijn terug: in huis én in je bloemenvaas

Net echt

Van gezichten tot dieren en schelpen: sommige vazen hebben gewoon een eigen persoonlijkheid met zo’n unieke vorm. Deze vaas bijvoorbeeld, in de vorm van een rietplant. Een kunstobject op zich.

nog meer: wooninspiratie