Smartpaper behang van Eijffinger

Zie jij ook altijd zo op tegen behangen? Het behangplaksel aanmaken, het insmeren op een behangtafel (en waar haal je die vandaan?) en dan ook nog eens – zonder bobbels – het behang perfect op de muur aanbrengen. Een hele klus! Maar gelukkig wordt behangen steeds makkelijker. Eijffinger verkoopt Smartpaper behang

Eijffinger behang

Eijffinger behang

Eijffinger behang

Eijffinger behang

Smartpaper behang

Eijffinger heeft Smartpaper behang in de collectie. Met smartpaper breng je de lijm niet aan op het behang, maar juist op de muur. Dat scheelt niet alleen veel tijd, maar het werkt ook erg schoon. Bovendien hoeft het behang niet in te weken, waardoor het makkelijker op maat gesneden kan worden. Nog een voordeel: je verwijdert het Smartpaper behang net zo makkelijk als dat je het op de muur aanbrengt!

Stappenplan Eijffinger Smartpaper behang

 

Stap 1

Breng de lijm met een roller op de wand aan. Breng telkens een overlap van ca. 15-20 cm meer lijm aan dan de baanbreedte. Zo voorkom je dat de lijmroller reeds aangebrachte banen raakt.

Stap 2

Breng het Smartpaper behang direct op de wand aan. Dit werkt het beste wanneer je de rol oprolt met de te verlijmen achterzijde naar buiten. Zo kan de baan eenvoudig en nauwkeurig worden afgerold in de lijmlaag op de wand. Gebruik een behangspatel en naadroller voor het gladstrijken en aandrukken van de naden.

Stap 3

Snij het behang nu af op maat. Dit doe je het beste met behulp van een behangliniaal en cutter met afbreekmesjes. Wil je het er weer afhalen? Wanneer het behangen op de juiste manier is gedaan, komt het behang er weer eenvoudig en schoon vanaf. Zelfs na vele jaren!

Bron: Eijffinger.com

nog meer: inspiratie

Reacties:

Anoniem op 1 april 2014 om 08:28

Wow lijkt me super handig en mijn hal kan wel een oppepper gebruiken.

Anoniem op 1 april 2014 om 09:21

Wij krijgen in April de sleutel van ons nieuwe huis! Er moet veel gebeuren! En met dit handige en vooral mooie behang zie ik een mooi en snel resultaat, zodat we snel van ons paleisje kunnen genieten.

Anoniem op 1 april 2014 om 17:31

Na ruim 2 jaar met bloed zweet en tranen aan ons jaren ’30 droomhuis te hebben gewerkt zou dit behang zeker tot zijn recht komen. Kan niet wachten…

Anoniem op 1 april 2014 om 23:00

Wat een super handig behang. Als ik het zou winnen zou ik het aan mijn dochter geven. Haar huis wil zij dolgraag eens een andere look geven.

Anoniem op 2 april 2014 om 08:19

Woensdag Wensen
Mijn slaapkamer is hoognodig toe aan renovatie.retweetnr;63 onder MissMomzy,Pinterest onder DinyG en Google+ gedeeld

Anoniem op 7 april 2014 om 10:38

Het blijft moeilijk om te investeren in een huurhuis, we kijken dan ook nog steeds tegen het behang van onze voorganger aan…. Het is ons paleisje hier en we zijn gelukkig, maar met een nieuw behang van jullie zouden we het echt af kunnen maken. *duim duim duim*

Anoniem op 29 april 2014 om 18:41

Lijkt me echt super voor in mijn studentenwoning!! Een mooie muur is het halve werk…

Anoniem op 10 mei 2014 om 20:36

We wonen al 1 jaar in ons huis en kijken nog steeds naar kale muren in onze slaapkamer. Dit behang zou het een stuk gezelliger maken.

Anoniem op 12 mei 2014 om 16:17

Onze dochter Madelief wil heeel graag een nieuw behangetje

Anoniem op 15 november 2015 om 22:15

Hallo!
Wij hebben een vraag over het smartpaper van eijffinger. Na het kijken van de VTwonen aflevering (15-11-15) willen we ook graag hetzelfde smartpaper behang aanbrengen in onze woonkamer. Maar nu is onze vraag: Kun je het smartpaper behang over glasweefsel (progold) aanbrengen? Geeft het ook veel schade aan het glasweefsel wanneer je de smartpaper weer wilt verwijderen?

We zijn erg benieuwd naar jullie reactie :).

Groeten,
Max en Lisa

Beste Lisa, wat leuk om te horen dat we je hebben kunnen inspireren! Je vragen zijn specialistische vragen. Daarvoor willen we je graag verwijzen naar de behangexperts bij Eijffinger zelf. Zijn kunnen je veel meer en beter vertellen over hoe je te werk moet gaan met het aanbrengen van dit behang. Succes!