WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

In 4 stappen een slaapkamer die klaar is voor de lente

We voelen hem langzaam aankomen en oh wat kijken we er naar uit: de lente! Nu je weet hoe je de lente in je woonkamer laat doorschemeren, gaan we graag nog even op deze voet verder. Want ook je slaapkamer wil meedoen. Met deze vijf easy trucs maak jij je slaapkamer lenteklaar!

Slaapkamer lenteklaar maken | resultaat weer verliefd op je huis door Frans Utyterlinde

Bloemen, bloemen, bloemen

Een interieur in lentesferen kan niet zonder bloemen. Dus sla ze grootschalig in en vul iedere vaas in huis. Ook in de slaapkamer! Een verse bos bloemen op het nachtkastje doet wonderen voor je gemoed (bye ochtendhumeur). Maar niet alleen echte bloemen klaren deze klus, voeg ook items met een bloemenprint toe. Wat dacht je van kussens, behang of gordijnen?

Twee lagen dekbed

Hè, dat klinkt winters? Inderdaad, maar dat hoeft het niet te zijn. Vrolijk je dekbed op door een extra laag aan te brengen. Die tweede laag hoeft helemaal niet dik te zijn; je doet gewoon geen deken in het extra dekbed. Op deze manier krijgt je hele kamer een nieuwe look. Wil je een voorbeeld? Bekijk dan deze slaapkamer maar eens.

Kussens met vrolijke prints

De lente is dé tijd voor een paar extra kussens om je slaapkamer op te vrolijken. Haal een paar mooie exemplaren in huis met een felle kleur, een drukke print (bloemen bijvoorbeeld) of juist zachte lichte pasteltinten.

Op zoek naar de perfecte combinatie van kussens? Geen zorgen. Onze shopgids weet raad.

Warme wollen plaids maken plaats voor linnen

Nu de temperaturen aangenamer worden hoef je geen extra dekens meer toe te voegen. De wollen plaids en dikke spreien kunnen dus van het bed af. Vervang deze voor luchtige plaids van dunne stoffen zoals linnen. Deze stoffen ademen een beter en passen daarom goed bij warmere temperaturen.

Maak je slaapkamer lenteklaar…

nog meer: wooninspiratie