WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vroeg je bed uit óók als je geen ochtendmens bent

Winterochtenden zijn donker en koud, dus als je al geen ochtendmens bent, is de drempel om op te staan nog hoger. Toch kun jij jezelf vroeg je bed uitschoppen en alles uit de dag halen. Hoe? Dat lees je hier.

vroeg je bed uit

Me-time ochtend

Ochtenden kunnen magisch zijn. Lekker een momentje voor jezelf pakken, terwijl de rest van het huis nog op één oor ligt. De ochtend vroeg beginnen heeft fijne voordelen, zoals meer me-time, minder stress en meer productiviteit.

Zet je wekker in een andere kamer

Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen langer in bed blijven, is die aantrekkelijke snooze-knop. Het is heerlijk om ‘m met je ogen nog dicht in te drukken en je weer om te draaien. Zet je de wekker niet naast je hoofdkussen, wordt dat opeens een stuk lastiger. Verplaats je wekker van je nachtkastje naar de gang of een andere kamer in de buurt van je slaapkamer, zodat je dat warme bed eerst uit moet om je wekker de mond te snoeren. De stap om dan meteen door te lopen naar de douche is meteen een stuk kleiner.

Toe aan een nieuwe wakker maker? Shop hier mooie wekkers.

Laat je gordijnen een beetje open

Zolang het donker is, krijgt je brein geen signaal dat de dag is begonnen. Houd je ervan om rustig, op een natuurlijkere manier te ontwaken, laat dan je gordijnen ’s avonds op een kier staan. Zo komt er ’s ochtends een straal daglicht naar binnen, wat jouw biologische klok vertelt dat het tijd is om op te staan. Waarschijnlijk word je een stuk minder vermoeid wakker, omdat je geleidelijk gewekt wordt.

Weet waarvoor je uit bed komt

Als je weet dat je iets leuks gaat doen als je opstaat, is het meteen een stuk aantrekkelijker om jezelf je bed uit te slepen. Maak voordat je gaat slapen een lijstje met dingen die je graag wilt doen als je wakker wordt. Op die manier weet je waarvoor je opstaat en wat je níet kunt doen als je besluit langer te blijven liggen.

Train jezelf

In the end is het allemaal een kwestie van training. Leer jezelf om minimaal 60 dagen lang elke dag vroeg op te staan (liefst om dezelfde tijd). Zo wordt het vanzelf een gewoonte. Dit werkt alleen als je tussendoor niet sjoemelt en jezelf niet voor de gek houdt. Succes!

nog meer: wooninspiratie