WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Rise and shine: heerlijk opstaan met een vloerkleed bij je bed

Direct uit bed met je voeten op een koude vloer neerstrijken… niet de meest prettige start van de dag. Dit kun je oplossen met een paar pantoffels, maar je kunt natuurlijk ook voor een warm kleed kiezen. Zeg maar hallo tegen een zachte landing en extra sfeer met een vloerkleed bij je bed.

vtwonen 13-2019 | nieuw: vtwonen collectie bedden
Boxspring Pepper in stof Tweed kleur Moss Green en poten Angle in kleur antraciet, 140×200 cm (bxl). Nachtkastje Cumin met stof Tweed in kleur Moss Green en poten Angle in kleur antraciet, 45×45 cm. M.m.v.: vtwonen collectie (vloerkleed, dekbedovertrekken en gordijnen), &Tradition (fauteuil), Pols Potten (dienblad, glas), Wildschut Antiques (schilderij), HK Living (kamerscherm, houten hoofd, tafellamp met blauw kap), Norr11 (houten bank). Overig privébezit.

Past het allemaal?

Bij de aankoop van een nieuw vloerkleed moet je rekening houden met de afmetingen. Wil je dat het vloerkleed deels verdwijnt onder het bed? Of moet het hele bed op het kleed passen? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een kleed naast het bed te leggen. Meet de boel altijd even op om een miskoop voor te zijn.  Zeker als je er eentje online bestelt. 

LEES OOK
Vloerkleed-leed: over vlekken en stofnesten

Sfeer en warmte

Sfeer en warmte toevoegen aan de slaapkamer? Een vloerkleed doet het. Door het gebruik van aaibare materialen zorg je niet alleen voor een zachte landing, maar ook voor een warme uitstraling in de kamer. Heb je verder weinig accessoires in de slaapkamer? Dan is een vloerkleed ook een fijne sfeermaker. Ga voor kleur als je er zeker van wilt zijn dat het kleed de show steelt.

LEES OOK
Van gitzwart tot nachtblauw: zo style je een slaapkamer met donkere kleuren

Doorbreek de lijnen

Bijna alles in de slaapkamer heeft rechte en strakke lijnen. Van het bed tot de kussens en nachtkastjes. Doorbreek deze rechte lijnen met een rond vloerkleed bij het bed. Ook ideaal voor een kleine ruimte, zeker als je het kleed deels onder het bed laat verdwijnen. Of als subtiele touch als het voor jou allemaal niet zoveel ruimte in hoeft te nemen.

Lees ook

nog meer: wooninspiratie