WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo creëer je rust in je slaapkamer

De slaapkamer is de plek waar je de dag begint en eindigt. Rust creëer je door het kiezen van de juiste kleuren, materialen en accessoires. Maar ook door het kiezen van het juiste bed. De Auping Essential is een duurzame keuze. (promotie)

Duurzaamheid voorop

We leven steeds bewuster. Duurzaamheid is in toenemende mate belangrijk. Beddenspecialist Auping is koploper in het op het voor milieu verantwoorde wijze produceren van duurzame bedden en matrassen. Zo kiezen zij voor verantwoorde en veilige productiemethoden en maken waar mogelijk gebruik van milieuvriendelijke materialen (zoals watergedragen lakken, CFK-vrije schuimen en PEFC-hout).

duurzaam design

Cradle-to-Cradle

In 2011 ontvangt Auping als eerste beddenproducent ter wereld het Cradle-to-Cradle Silver certificaat voor de nieuwe matrassenlijn. Dit houdt in dat het product voor meer dan 50% uit hergebruikte materialen is gemaakt of dat er materialen zijn gebruikt die opnieuw gebruikt kunnen worden. Onderdeel van de hergebruikcyclus is het door Auping geïntroduceerde Take Back System (ATBS). Bij aanschaf van een nieuwe Auping-matras wordt de oude matras teruggenomen, extern gedemonteerd en gerecycled tot bijvoorbeeld judomatten of deurkrukken.

duurzaam design

Auping Essential

Ook bij het ontwerp van de Auping Essential staat duurzaamheid voorop. Het bedframe is vervaardigd uit herbruikbare materialen zoals aluminium , en het hoofdbord 14-laags beukenhout of bij de gestoffeerde variant keuze uit duurzame stoffen als van Kvadrat ontwikkeld van gerecyclede petflessen of ongeverfde wol en is daarom aan het einde van zijn levensduur weer volledig recyclebaar. Met zijn slanke belijningen en licht gebogen hoofdbord is het een echt designbed. Door de verschillende kleuren, stijlmogelijkheden én duurzame materialen past dit eigentijdse bed in élke slaapkamer.

duurzaam design

Meer informatie over Auping en de Auping Essential vind je op auping.nl.

Bron: in samenwerking met Auping

nog meer: wooninspiratie