WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Stylen met ronde eettafels

Ondanks dat de rechthoekige tafel erg populair is, is de ronde tafel in opkomst. Je ziet ‘m steeds vaker verschijnen door het hele huis. En waarom niet? Je kunt met ronde eettafels alle kanten op! Laat je verrassen en bewonder een ronde tafel. Wij helpen je op weg en laten drie ronde tafels in verschillende stijlen zien. Welke is jouw favoriet?
Stylen met ronde eettafels - Studio Roof

Ronde eettafels

Een ronde eettafel is vooral geschikt voor de kleinere woningen. Je kunt hem namelijk op elke plek in je woonkamer kwijt mét nog ruimte om met meerdere mensen eromheen te zitten. Maar een ronde tafel is ook erg gezellig om met vrienden aan te dineren of met de hele familie te brunchen. Bovendien is een ronde tafel kids-proof; de tafel bevat geen scherpe hoeken.

Stylen met ronde eettafels - Normann Copenhagen

Ronde tafels: Verschillende materialen

Een ronde eettafel heb je in verschillende soorten, maten en materialen. Ga jij liever voor een houten ronde tafel in retrostijl of kies je voor de glazen ronde tafel die het zo ontzettend populair was in de jaren 80 en 90? Mede dankzij de grote invloed van de Scandinavische woonstijl zijn houten ronde tafels momenteel erg populair. Zowel de varianten waarbij de tafel helemaal van hout is gemaakt en de tafel waar hout is gecombineerd met een ander materiaal. Het voordeel van hout is dat het bij elke woonstijl past én tijdloos is. Zo is het dus niet nodig om de tafel na een jaar alweer te vervangen. Kies je bovendien voor een tafel van Scandinavische designkwaliteit, dan kun je er levenslang meedoen.

Ronde tafels design

Van welke woonstijl houd jij? Ronde tafels design passen binnen een moderne woonstijl. Een ronde design tafel is strak vormgegeven, heeft niet te veel details en vaak voorzien van een neutrale kleur. Ook op vtwonen.nl vind je design tafels, dus shoppen maar! Stylingtip: combineer je ronde design tafel met dezelfde kleurtinten, maar ga los met materiaalsoorten. Het resultaat is een rustig en stijlvol interieur.

nog meer: wooninspiratie