WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Deze stationsklokken wil je zien

Heb jij er al een in huis? De klassieke stationsklok is op dit moment erg populair. Van origine hing deze wandklok op het station, echter mag deze wanddecoratie ook thuis aan de muur opgehangen worden. Bekend om zijn grote leesbare wijzers is deze klok perfect voor zowel de allerjongsten als oudsten. Het is een klok die een stukje van de muur af hangt, waardoor er aan twee kanten de tijd bekeken kan worden. Hebben, dus. Hieronder de stationsklokken die je wilt zien.

Design stationsklokken

Op stations worden stationsklokken enkel gezien als functioneel. Hoe laat komt een trein? En ben je wel op tijd? Omdat veel mensen gecharmeerd zijn van het design van deze klok zijn er verschillende varianten van de stationsklok te vinden. Deze varianten zij overigens vaak niet op het station opgehangen, maar juist in huizen, winkels en op kantoren.

Moderne of functionele stationsklok?

Ook al is de bewijzering van een stationsklok hetzelfde, er zijn verschillende mogelijkheden voor het design. Aan jou de keus om voor een traditionele of moderne stationsklok te gaan. Merken als NeXtime en Karlsson hebben een groot aantal klokken in de collectie. Mooi voor aan de muur, maar vooral onmisbaar als je bij de tijd wilt blijven. Goede alternatieven voor de wandstationsklok is een tafelklok op het bureau of een wekker op het nachtkastje.

Tijd aflezen op een klok

Op de originele stationsklok die op het station te vinden is, kun je de tijd aan twee kanten aflezen. Deze is er voor op het station en voor thuis. Toch zijn het vooral de klokken waarop aan een zijde de tijd is af te lezen, die aan de muur worden opgehangen. Ben je op zoek naar een klok die past bij jouw moderne interieur? Kies dan voor een klok met streepjes in plaats van cijfers. Tip! Hang de klok zo op dat je van allerlei hoeken de tijd af kunt lezen.

Techniek stationsklok

De techniek achter een stationsklok is belangrijk. Alle stationsklokken lopen namelijk precies gelijk. Eigenlijk maken de klokken maar 58 seconden, om op de hele minuut te verspringen. Dit geldt overigens alleen voor de stationsklokken op perrons en in een stationshal. De thuisvariant loopt gewoon zoals het hoort. Niet alleen geïnteresseerd in een stationsklok? Bekijk dan hier alle klokken.

Bron: vtwonen

nog meer: wooninspiratie