WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De mooiste spiegels voor aan de wand uit de sale

Sommigen mensen gebruiken spiegels vooral om uren naar zichzelf te turen. Maar een goed gekozen spiegel maakt zowel jou als je interieur knap. Wij hebben de knapste blikvangers voor je op een rij gezet. Nog leuker: ze zijn allemaal in de sale!

Optisch vergroten

Een spiegel kan de ruimte optisch vergroten. Zorg ervoor dat je hem ophang voor iets moois (nee, niet voor jezelf). Het vergroot bovendien niet alleen de ruimte, maar reflecteert ook het licht. Daarom is het een goed idee een spiegel tegenover een raam op te hangen. Dat verdubbelt meteen de hoeveelheid daglicht in huis. Mooi: een vaas met bloemen lijkt voor een spiegel nog weelderiger.

Kunstwerk

Een spiegel kan ook dienstdoen als een kunstwerk. Vintage spiegels met een gebutste – of antieke lijst zetten de toon in een interieur. Het geleefde karakter geeft een ruimte persoonlijkheid, warmte en zachtheid. Het hoeft niet een exemplaar van een oudtante te zijn; zo’n authentieke spiegel kun je ook gewoon zo – kant-en-klaar – kopen. Of hang meerdere kleine spiegels speels naast elkaar. Dan heb je pas echt een muur als blikvanger. Tip! Vind hier nog meer ideeën voor spiegels in huis.

Welke spiegel mag pronken in jouw huis?


Bron: 1. vtwonen 05-2018 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman | 2. Ib Laursen

nog meer: wooninspiratie