WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Sfeer in de tuin met vrolijke verlichting

Ben jij in de zomer het liefst hele dagen in de tuin te vinden? Dan is het fijn als de tuin een verlengstuk van je interieur is. Natuurlijk mogen goede meubels en mooie accessoires dan niet ontbreken, maar ook goede sfeerverlichting is een must. Wij zochten vrolijke verlichting voor in de tuin bij elkaar, zo worden zomeravonden nog gezelliger.
Sfeer in de tuin met vrolijke verlichting

Lichtslingers voor sfeer in de tuin

Het belangrijkste is natuurlijk dat de basis van je verlichting, net als binnen, in je tuin goed is. Met een paar goede buitenlampen zorg je voor de belangrijkste lichtpunten, maar ook buiten mag sfeerlicht niet ontbreken. Sfeerverlichting voeg je gemakkelijk toe met een paar leuke lichtslingers. Een lichtsnoer met simpele gloeilampjes of juist een snoer met vrolijke, gekleurde lampjes; de mogelijkheden zijn eindeloos. Het resultaat is altijd gezellig en sfeervol.

Sfeer in de tuin met vrolijke verlichting

Vrolijke lampionnen

Zeker in een tuin met veel bomen, creëer je met behulp van lampionnen een sprookjesachtig tafereel. De bollen licht fleuren je tuin niet alleen ’s avonds op, maar zijn ook overdag vrolijke blikvangers. Lampionnen zijn in allerlei soorten, maten en kleuren te verkrijgen. Van eenvoudig wit tot felgekleurde prints, er is voor ieder wat wils. Hoewel meestal geldt: less is more mag je met deze vrolijke lichtbronnen best uitpakken. Het is immers maar een paar weken per jaar écht zomer. Goed idee: maak je eigen bladerlampions.

Sfeer in de tuin met vrolijke verlichting

Kaarsen als lichtbron in de tuin

Wil je het helemaal gezellig maken? Kies dan voor goede basisverlichting in combinatie met kaarslicht. Waxinelichthouders zijn gemakkelijk zelf te maken en hartstikke sfeervol. Zet glazen potjes op tafel in mooie lichtzakken of hang ze op aan een draad boven je terras. Flikkerend kaarslicht is niet alleen een echte sfeermaker; als je voldoende kaarsen bij elkaar zet geven ze ook nog een beetje warmte af én houden ze het ongedierte uit je buurt. Wel zo fijn.

Shop vrolijke verlichting voor in de tuin online:nog meer: wooninspiratie